Nebojša Vukanović objavio Dodikov prijedlog izbornog zakona kao stvoren za krađu glasova

PRO Oglas

Opozicijski zastupnik u NSRS-u sa liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović, objavio je prijedlog izbornog zakona koji se uskoro treba naći u proceduri.

Vukanović je ukazao kako je riječ o prijedlogu zakona po hitnom postupku, a za koji se planira da bude upućen u skupštinsku proceduru. Prema njegovim riječima, ovim zakonom je u suštini prepisan najveći dio postojećeg Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, ali da je glavna promjena ta što bi nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) koje se odnose na lokalne izbore, izbor zastupnika NSRS i entitetskog predsjednika preuzela entitetska izborna komisija.

“U cijelosti objavljujem Prijedlog Izbornog zakona Republike Srpske po hitnom postupku, koji je režim pripremio i planira pustiti u skupštinsku proceduru. U suštini, ovaj prijedlog Zakona je prepisao najveći dio postojećeg Izbornog zakona BiH, samo što ingerencije Centralne izborne komisije BiH planira preuzeti Republička izborna komisija Republike Srpske, a tiče se Lokalnih te izbora za poslanike Narodne skupštine i predsjednika Republike Srpske. Jasna je namjera Uzurpatora i režima da sebi ostavi mogućnost prekrajanja izborne volje i krađu izbora, razrađenim metodama”, poručio je Vukanović.

Ovaj prijedlog zakona je uslijedio nakon što je postalo izgledno da će visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuti tehničke izmjene Izbornog zakona kako bi izbori bili kredibilniji. To se još uvijek nije dogodilo.

Kompletan prijedlog ovog Zakona pogledajte na OVOM linku.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk