NEMA BOLJEG! – Sin ministra MUP-a predložen za novog potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

PRO Oglas

Pokret demokratske akcije (PDA) predložio je Arnela Isaka za novog potpredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, umjesto članice Stranke za BiH Edine Gabele.

U obrazloženju Klub PDA je naveo da se trenutno u rukovodstvu Zastupničkog doma ne nalazi nitko iz reda Bošnjaka, i da vođeni demokratskim načelima predlažu da bude razriješena Edina Gabela. Zanimljivo je da ta nacionalna pripadnost do sada nije bila problem.

Svakako, jasno je da se radi o smjeni članice Stranke za BiH, jer ta stranka više nije dio većine koja je na kraju formirala vlast.

U biografiji Arnela Isaka navodi se da je rođen 1996. godine i da je po nacionalnosti Bošnjak. Završio je Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomije i stekao je pravo na akademsku titulu i stručno zvanje magistar ekonomije iz oblasti poslovne ekonomije.

U periodu od 2019. do 2022. godine bio je ministar u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojske županije.

Navodi se i da govori engleski i turski jezik i da je dobar poznavatelj informatike i IT komunikacija, a posjeduje i crni pojas 2. dan Taekwondo.

Isak je u Parlament FBiH izabran na listi Narodnog europskog saveza, ali je napustio stranku. Prilikom glasanja o imenovanju nove Vlade FBiH podržao je Vladu Nermina Nikšića, koja je izabrana sa 51 glasom.

Zanimljivo je da je Arnel Isak, nazočio službenom sastanku ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem te je izvjesno da je prijedlog z anjegovo imenovanje u rukovodstvo Parlamenta FBiH bila jedna od tema.

Od imenovanja Vlade FBiH, Parlament FBiH nije održao nijednu sjednicu. Oporba je ovo kritizirala i označila kao pokazatelj da vladajuće stranke nemaju većinu u Parlamentu, piše Klix.ba.

Prema informacijama Istraga.ba, ovo je bila glavna tema sastanka predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića te oca i sina Isak. Ramo Isak je, kako se doznaje, tražio od Konakovića da njegov sin bude imenovan za podredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije umjesto Edine Gabele iz Stranke za BiH.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk