Nema ljubavi “ge-ge” – Dodik vraća dug Viktoru Orbanu – Mađari u Trebinju grade najveći solarni park na Balkanu

PRO Oglas

I dok Milorad Dodik čeka na izdašnu financijsku pomoć iz Mađarske, pored one političke koju dobiva od premijera Viktora Orbana, RS izdaje dozvole za korištenje resursa ovog entiteta.

Naime, Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) dala je priopćenje o potpisanom memorandumu između ove Agencije i mađarske kompanije Lugos Renewables za izgradnju najvećeg solarnog parka na Balkanu, koji bi trebao biti u Trebinju.

Podršku je dao direktor Marko Kubatlija, inače kadar DNS-a Nenada Nešića,

“Projekat podrazumijeva suradnju mađarskog Lugos Renewablesa i Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) kroz mješoviti holding, a nova solarna elektrana snage 73 MWp gradi se u Trebinju, u blizini granice Crne Gore i Hrvatske, što predstavlja drugu fazu cjelokupnog projekta. Prva faza je već u izgradnji trafostanica i dalekovoda sa solarnom elektranom od 73 MWp, tako da će s dodatkom nove solarne elektrane razvoj kompleksa osigurati kapacitet od 146 MWp (DC) solarne energije, što će ga učiniti najvećom solarnom elektranom u regiju Balkana prema sadašnjim podacima”, priopćeno je iz FIPA-e.

Kako se navodi, Lugos Renewables je prošle godine preuzela većinsko vlasništvo nad Solarnom elektranom Trebinje 1, nakon što je Konkurencijsko vijeće BiH dalo zeleno svjetlo za ovu akviziciju. Ukupna vrijednost projekta je viša od 50 milijuna eura i bit će najveća u BiH.

Kubatlija je istakao da će ‘nastaviti pružati podršku svim investitorima zainteresiranim za ulaganja u BiH’.

“Uz investicijske projekte koji stvaraju nova radna mjesta i donose višu dodanu vrijednost, izuzetno nam je važno privući i realizirati one investicije koje donose nove tehnologije, koje investiraju u istraživanje i razvoj, donose veći broj inovativnih proizvoda i usluga, te ulažu u edukaciju zaposlenih”, naveo je Kubatlija, priopćeno je iz FIPA-e.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO