NEMA NAŠIMA KUĆI- Njemačka planira lockdown do početka travnja

PRO Oglas

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je poslanicima iz svoje konzervativne stranke da će restriktivne mjere zbog koronavirusa ostati na snazi u Njemačkoj do početka travnja, prenio je list Bild pozivajući se na sudionike sastanka.

-Ako ne uspijemo zaustaviti ovaj britanski virus, imat ćemo deset puta veće brojeve do Uskrsa. Potrebno nam je još 10 tjedana oštrih mjera”, rekla je Merkel.

Prema podacima Instituta Robert Koch, u posljednja 24 sata covidom-19 u Njemačkoj su se zarazile 12.802 osobe, a umrlo je 891 osoba.

Ukupan broj žrtava koronavirusa povećan je na 41.577, a zaraženih na 1.933.826.

Sadašnje mjere zatvaranja na snazi su do kraja siječnja, ali iz više saveznih pokrajina već dolaze naznake da bi stroge mjere mogle biti produljene i u veljači.

Od ponedjeljka su na snazi dodatne mjere ograničavanja kontakata po kojima je dozvoljen susret članova jednog domaćinstva s najviše jednom osobom iz nekog drugog domaćinstva.

U većini saveznih pokrajina na snagu je stupila i mjera ograničenog kretanja od 15 km radijusa za gradove i okruge sa sedmodnevnom incidencijom višom od 200.

Od prije su na snazi mjere zabrane rada ugostiteljskih, kulturnih i sportskih objekata, kao i cjelokupne maloprodaje s izuzetkom trgovina za svakodnevne potrebe i ljekarni.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO