Nesreću su uzrokovali hercegovački tajkun i sin drugog tajkuna

PRO Oglas

Tešku prometnu nesreću u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći, prema dosad objavljenim informacijama izazvalo je utrkivanje dvojice pijanih vozača koji su upravljali BMW-om i Mercedesom.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac, također je poginuo u nesreći.

Kako je došlo do tragične nesreće

Kako je pisao Avaz.ba, sumnja se kako je samu nesreću izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Prema pisanju Avaza, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale obitelji, zadobile su još tri osobe. Nitko od njih nije životno ugrožen.

Hercegovina.info objavio je kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Primorac i Doko navodno su se vraćali s krštenja na kojem su zajedno bili, a obitelj Krstić se vraćala s izleta.

Nesreću skrivio lokalni tajkun u BMW-u X5

Primorac je, kako su pisali bosanskohercegovački mediji, bio lokalni tajkun iz Čitluka. Bavio se ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora.

Ime Mate Primorca na poslovnim se stranicama spominje i uz pizzeriju u Čitluku te se navodi da je Primorac vlasnik. Na web stranici pizzerije inače stoji da je stranica uklonjena zbog nepodmirenih dugovanja. Objavljeno je i da je bio vlasnik pansiona.

Skupa s Primorcem nesreću je izazvao sin jednog od hercegovačkih tajkuna, imao je 2.5 promila alkohola

Mile Doko koji je u nesreći s 2.5 promila bio za upravljačem Mercedesa AMG C63 i koji se izvukao bez ozljeda sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

Prema poslovnim stranicama, Ivan Doko vlasnik je i direktor tvrtke Andrea & Giovanni d.o.o. iz Čitluka koja se bavi trgovinom na veliko. Tvrtka je lani imala 136 milijuna kuna prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019.

Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co.

Na društvenim mrežama nakon nesreće pojavio se niz objava u kojima se iznose informacije da je Doko od ranije poznat po brzoj vožnji, prenijeli su mediji.

Index.hr

Trogodišnja djevojčica koja je u stravičnoj prometnoj nesreći izgubila cijelu obitelj trenutačno je stabilno

“Trogodišnja djevojčica premještena je jutros na Odjel za dječju kirurgiju SKB Mostar. Njezino trenutno stanje je stabilno iako je zadobila teške tjelesne ozljede koje su još uvijek opasne po život. Muška osoba L. M. (1987.) koji je hospitaliziran na Klinici za neurokirurgiju danas će tijekom dana biti otpušten na kućno liječenje”, kazali su za hercegovina.info iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Još tri osobe su teško ozlijeđene, a riječ je o putnicima iz vozila BMW R. V. (1977.) i K. J. (1998.). te L. M. (1987.) za kojeg su iz bolnice kazali da će danas biti pušten iz bolnice.

Obitelji Krstić Boris, Marijana i Roberto će biti pokopana u utorak na Ortiješu.

FOTO: Osmrtnica.ba

Dan žalosti u Mostaru

Utorak, 27. rujna, na području grada Mostara proglašen je dan žalosti zbog tragične pogibije četiri osobe u prometnoj nesreći.

”Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar”, navedeno je u odluci Grada.

Kako je navedeno, na dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanja obavljati primjereno Danu žalosti.

Također, obvezuju se elektronski mediji s područja Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk