NITKO NE ZNA ŠTO TO SMRDI! – Dramatična evakuacija škole sa 130 učenika u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Ovih dana, kao i zadnjih nekoliko godina, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održane su brojne edukacija učenika i zaposlenika osnovnih škola na temu “Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije”. A koliko su te edukacije dobre, pokazuje nam i primjer događaja koji se zbio ovoga petka u područnoj školi Prve osnovne škole Široki Brijeg na Trnu, ali izgleda neki faktori su tu malo i zakazali!

Uglavnom, nastava je krenula, učenici su u razredu, završava jedan pa drugi školski sat, a nesnosan smrad koji se širio alarmira kompletnu školu i zahvaljujući pribranosti učitelja kreće evakuacija, pozivaju se roditelji da dođu po svoju djecu! Nitko sa sigurnošću ne može tvrditi o čemu je konkretno riječ, ali razlog tog nesnosnog smrada izgleda se nalazi u događaju koji se zbio dan ranije.

Naime, kako smo mogli doznati od samih roditelja i mještana, dan ranije obavljeno je nekakvo zaprašivanje travnatih površina u školskom dvorištu i oko škole, a koje je navodno naručio organizator malonogometnog turnira koji će za koji dan započeto na tom području školskog igrališta.

Neugodan smrad isparavanje tog pesticida s kojim se “zaprašivala” trava i školsko dvorište primorao je na kompletnu evakuaciju oko 130 učenika i učitelja. Nedugo nakon toga na poziv roditelja i školskog osoblja na teren izlaze gradska sanitarna inspekcija, djelatnici PU Široki Brijeg, ravnatelj pa čak i predstavnik ministarstva obrazovanja koji su se suočili na licu mjesta s okolnostima i posljedicama ovog nesvakidašnjeg događaja ugroze ljudskog zdravlja.

O samom događaju i što se sve događalo u školi prepričala nam je majka čija djeca pohađaju ovu školsku ustanovu, a koja je ujedno i predstavnica Roditeljskog vijeća i jedina koja je imala hrabrosti nam sve ispričati, dok nas je kasnije kontaktirao i jedan od organizatora izmotavajući se i odbijanjem bilo što reći kako bi objavili po ovom pitanju, osim laprdanja s nekim svojim “zaplašivanjem” da eto ne pišemo o tome jer nije “to ništa strašno ispari za 12 sati”. A što je još zanimljivo i naša sugovornica je doživjela prijetnje od jednog od organizatora, a koje su bile upućene odmah članovima njene obitelji!

Trebamo napomenuti kako nitko nema ništa protiv održavanja tog malonogometnog turnira, samo što se trebaju neke stvari posložiti prije i za vrijeme održavanja istoga s obzirom na veliki broj posjetitelja i lokacije, a koja je u ovom slučaju školsko igralište koje koriste učenici od 1. do 5. razreda područne osnovne škole Trn. Navedeni turnir se ove godine održava od 7. – 16. lipnja, znači za vrijeme trajanja ove školske godine.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO