Njemački ministar obrane upozorio na mogući napad Rusije

PRO Oglas

Njemački ministar obrane Boris Pistorius (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD) upozorio je danas na mogućnost napada Rusije i na zemlje NATO-a. “Mi gotovo svakodnevno slušamo prijetnje iz Kremlja, trenutno pojačano usmjerene protiv naših prijatelja u baltičkim zemljama. Moramo računati s time da bi Vladimir Putin mogao napasti i zemlje članice NATO-a”, rekao je Pistorius u razgovoru za dnevnik Tagesspiegel.

Pistorius, koji je prije godinu dana preuzeo položaj ministra obrane, rekao je kako vojni stručnjaci smatraju da taj napad nije trenutno vjerojatan, nego za “pet do osam godina”. Ponovio je svoju želju da njemačke vojne snage pripremi na mogući vojni sukob.

“Želim prodrmati društvo i ukazati na to da Bundeswehr moramo učiniti spremnim”, rekao je Pistorius. On je rekao da trenutni plan štednje savezne socijaldemokratsko-zeleno-liberalne vlade ne bi smio utjecati na plan osuvremenjivanja Bundeswehra.

“Mi moramo, s obzirom na trenutnu razinu opasnosti, žurno podići stupanj spremnosti naših vojnih snaga na obranu”, rekao je Pistorius. Objasnio je i potrebu daljnje pomoći Ukrajini. “Svima mora biti jasno da, ako Putin dobije ovaj rat, to povećava opasnosti i za Njemačku”, zaključio je njemački ministar obrane.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO