Nogometaši Posušja u dobroj atmosferi dočekuju ekipu Travnika na Mokrom Docu

PRO Oglas

Poslije uvodnog poraza od TOŠK-a (2:0) nogometaši Posušja su se vratili u željeni ritam u Prvoj ligi FBiH trijumfom u Živinicama protiv Slavena sa 4:0 pa u dobroj atmosferi dočekuju sastav Travnika kojem su na Mokrom Docu domaćini u nedjelju.

Radi se o protivniku koji je savladao Posušake u jesenskom dijelu sa 1:0.

– Atmosfera u klubu je odlična. Poslije poraza od TOŠK-a momci su pokazali karakter dostojan ekipe koja je na prvom mjestu. Ekipu Travnika smo izanalizirali u detalje. Znamo kako igrati protiv njih i nimalo ne sumnjam da će naši momci odigrati na nivou koji su do sada pokazali te pobijediti, kazao je pomoćni trener Posušja, Leo Slišković.

Trener Denis Ćorić je prošle jeseni često isticao da su protiv Travničana odigrali možda i svoju najbolju utakmicu, ali su je izgubili.

– Radi se o ekipi koja je mlada, željna dokazivanja, imaju tri – četiri strašno talentirana igrača. Vrlo dobro ih znam, igraju tranziciju po osvojenoj lopti, idu na kontre. Ali ako budemo trkački na ovom nivou, mislim da možemo to uspješno završiti. Igrači su puni samopouzdanja i željni dokazivanja. Samo sa takvim stavom treba nastaviti, rekao je Ćorić.

Dnevni.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO