Nogometni savez BiH smijenio Odbor za sudce i suđenje

PRO Oglas

Odbor za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sastanku održanom danas donio je odluku da se smijeni Odbor za sudce i suđenje.

Novi članovi Odbora za sudce i suđenje NS BiH bit će imenovani na redovitoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH koja će se održati 27. ožujka 2021. Zanimljivo da je do ove odluke došlo nakon što su na jučerašnjoj ponovljenoj sjednici Odbora za suđenje bošnjački članovi Ibrahim Hasanbegović i Muamer Bureković preglasani u delegiranju sudaca za 23. kolo m:tel Premijer lige, nakon što su iskazali nezadovoljstvo izborom arbitara.

Dan ranije, članovi Odbora Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac, Miro Hrkač i Hrvoje Turudić analizirali su suđenja na prethodna tri kola Premijer lige BiH kao i na susretima četvrtfinala Kupa, a nakon što su predstavnici Bošnjaka, nezadovoljni određenim odlukama, napustili sjednicu, ista je prolongirana za naredni dan.

Bureković se nije pojavio na sjednici u četvrtak na kojoj su delegirani sudci za naredno kolo Premijer lige, dok je Hasanbegović glasovao protiv svih šest prijedloga ostalih članova Odbora.

S obzirom da je za kvorum predviđeno da se na sjednici pojavi četiri od šest članova Odbora, Bureković i Hasanbegović su preglasani te su usprkos njihovom neslaganju određeni arbitri za naredno ligaško kolo.

Večernji.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO