“Nokaut” u Hercegovini i masovna uhićenje “poljoprivrednih proizvođača” indijske konoplje

PRO Oglas

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su sedam osoba u sklopu operativne akcije “Nokaut” koja se trenutno odvija na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako je priopćila SIPA, uhićeni se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

“U tijeku su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na sedam lokacija na području HNŽ-a. U dosadašnjem tijeku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje “Cannabis sativa”, više od dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i takozvanih kriptiranih telefona oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, naveli su iz SIPA-e.

Uhićeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost tužitelju Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, pod čijim nadzorom su i realizirane ove aktivnosti.

Akcija se realizira po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine i Ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačke županije”, naveli su iz SIPA-e.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO