Novcem namijenjenim za braniteljsku populaciju kupio sebi Tiguana, sad će na odmor u zatvor!

PRO Oglas

Seno Šehović, bivši direktor Fondacije, osuđen je po nagodbi kojom je priznao da je kupio vozilo te ga dao na korištenje Šerifu Patkoviću

Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje sa Tužiteljstvom Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Senu Šehovića, bivšeg direktora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljske populacije zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Šehović je, kako je priopćeno iz Tužiteljstva KS-a, osuđen na osam mjeseci zatvora.

Istovremeno, na račun oštećene Fondacije uplatio je novac u iznosu od 15.000 KM, dok je preostali iznos od 18.000 KM dužan uplatiti sukcesivno u periodu od tri godine.

Šehović se teretio da je od lipnja 2016. do listopada 2018. godine, nezakonito kupio automobil Volkswagen Tiguan, novcem sa računa Fondacije koji je namijenjen za pomoć braniteljskoj populaciji u FBiH. To je uradio bez suglasnosti Vlade FBiH kao osnivača te bez znanja i neophodne Odluke Upravnog odbora.

Navedeni automobil dao je na korištenje optuženom Šerifu Patkoviću koji ga je koristio bez da je sačinjavao putne naloge i bez bilo kakvih ograničenja. Tako su zajedno Šerif Patković i Seno Šehović pričinili imovinsku štetu Fondaciji za braniteljska pitanja u ukupnom iznosu od 65.991,44 KM.

Suđenje prvooptuženom Šerifu Patkoviću se nastavlja, istakli su iz Tužiteljstva KS-a.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO