Novi igrač Hajduka: Dinamovac sam i htio me Dinamo

PRO Oglas

Toni Boreković (25) prije pet dana iznenađujuće je postao igrač Hajduka. Stoper ponikao u Dinamu, koji je preko Rudeša otišao u Portugal i tamo dobro igrao za Rio Ave i Vitoriju Guimaraes, potpisao je jednogodišnju posudbu za Hajduk, koji ga može otkupiti za milijun eura.

Hajduk pobijedio Dinamo na tržištu


Hajduk ga je doveo ekspresno i u tajnosti, a pri tome je na tržištu izborio i pobjedu nad Dinamom. Najveći rival Bilih naime želio je vratiti Borevkovića u klub čiji je bio kadet i junior, ali se on odlučio za Hajduk. Splitski klub predstavio ga je videom u kojem se Borevković kao vojnik kluba javlja na dužnost. Dolazak novog igrača u Hajduk izazvao je veliko zanimanje jer je poznato da je on dinamovac, kojeg je k tome i sada želio taj klub.

“Prije dva-tri tjedna kada sam završavao sezonu u Vitoriji, krenula je priča da su u financijskim problemima te da bi me pustili ako bih uspio naći nešto. Čuo sam se s menadžerom Marjanom Šišićem. On mi je počeo spominjati Hajduk. Čuo sam se sa sportskim direktorom Nikoličiusom i trenerom Dambrauskasom. Oni su mi prezentirali plan i ciljeve, brzo smo se dogovorili.

“Bio sam u kontaktu s Dinamom, ali Hajduk me kupio pričom”


Svidjelo mi se sve što su sam čuo od njih. Isto kao kada mi je Marjan spomenuo Hajduk, bilo je u to vrijeme kontakata s Dinamom. Ljudi iz Hajduka su mi rekli da je cilj borba za titulu, da će glavni igrači ostati, to me privuklo, borba za naslov prvaka. Time su me kupili” izjavio je Borevković i dodao:

“Bio sam u Dinamu četiri-pet godina. Nisam bio prvi izbor. Imao sam nesreću da sam bio u generaciji gdje su bili Benković i Kalaica. U to vrijeme su imali prednost u odnosu na mene. Vidio sam da za mene nema mjesta, išao sam drugim putem i na kraju sam uspio. Rudeš, Portugal, evo me sad nazad.”

“U mojoj obitelji se uvijek navijalo za Dinamo”


Borevković je prije godinu dana izjavio da je dinamovac, a ovako sada to komentira: “Nemam s tim problema. U mojoj obitelji se uvijek navijalo za Dinamo. Kada sam odlazio u Dinamo, navijao sam za njih, ali tamo nisam dobio priliku. Ako me netko pita koji sam klub simpatizirao u Hrvatskoj, odgovor je Dinamo.

Ali, sada kada je došla prilika da dođem u Hajduk, kada sam razmišljao, rekao sam imaš poseban motiv uzeti s Hajdukom titulu jer mi Dinamo nije dao priliku. Ne zamjeram ja njima ništa, ali želim pokazati da su pogriješili. Hajduk je veliki klub. Kada sam vidio atmosferu na finalu kupa, mogu samo reći ‘skidam kapu svima’. Takvu atmosferu nema nitko u Hrvatskoj. Moj cilj je titula s Hajdukom.”

Index.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO