Novo ažuriranje Microsoft Edgea (verzija 103) donosi sjajne dodatke za gejming!

PRO Oglas

Verzija 103 Microsoft Edgea postala je dostupna za sve korisnike i može se reći da dugo nismo vidjeli ovakav fokus novog ažuriranja pojedinog web preglednika koji je usmjeren prema gejmingu na PC-ju.

Microsoft Edge je kod zadnjih ažuriranja donosio mnoge korisne, no ponekad i nepotrebne, novine, a nova verzija trebala bi privući pažnju gejmera jer donosi značajna poboljšanja za računalne igre.

Microsoft je još tijekom događaja koji se održao početkom lipnja pod nazivom „Xbox & Bethseda Games Showcase“ spomenuo kako radi na novim značajkama Edgea koje su vezane uz igre.

Prva novost koju će korisnici primijetiti nakon odrađenog ažuriranja je potpuno novi „Gaming“ tab koji se smjestio na početnoj stranici prilikom otvaranja Microsoft Edgea. Klikom na njega korisniku se prikazuju preporuke za Xbox Cloud Gaming, razni članci na temu gejminga i novi „Games“ izbornik s besplatnim igrama sličan onome na Facebooku.

Edge 103 također je predstavio Clarity Boost značajku s kojom se omogućuje poboljšanje vizualne kvalitete igara na oblaku. Microsoft je o Clarity Boostu naveo kako se radi o poboljšanju koje će streamanje igara učiniti mnogo jasnijim, čišćim i oštrijim tijekom igranja unutar Microsoft Edgea na Windowsima 10 ili Windowsima 11. Microsoft je s Clarity Boostom, po svemu sudeći, pojačao kontrast streamanih igara.

Zadnja gejming značajka na Edgeu 103 je novi Efficiency mode. Kad otvorite pojedinu igru na PC-ju, Edge će automatski reducirati upotrebu resursa. Igra će zbog toga imati izraženiju mogućnost korištenja procesora, radne memorije te ostalih elemenata na računalu. Jednom kad igru zatvorite, Edge će se vratiti u normalni način rada. Efficiency mode na Edgeu je vrlo sličan Opera GX značajki na Opera web pregledniku koja omogućuje promjenu maksimalnih vrijednosti procesora i radne memorije koje web preglednik koristi.

Edge 103, osim navedenih promjena u domeni gejminga, ne donosi ništa novo kod drugih kategorija upotrebe. Može se jedino navesti kako je dodana nova značajka za prijelaz za HTTP web stranice kojima je potreban certifikat za autentifikaciju.

Pcchip.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO