Objavljen drugi broj godišnjaka ‘Bilig’

PRO Oglas

Iz tiska je izašao drugi broj godišnjaka „Bilig“, glasila udruge Hercegovačka kulturna baština – Bilig iz Ljubuškog. U ovom broju objavljen je niz raznovrsnih kulturnih, društvenih i povijesnih priloga.

Između ostalog, tu su zabilješke o kulturnim događanjima tijekom prošle godine u hercegovačkim općinama, književni prilozi hercegovačkih autora, prilog o djelovanju Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, tekst Vinka Grubišića o tri hrvatska pisma, Dragana Vidovića Jurine beside, prilozi Vesne Slobođan o Josipu Ruđeru Boškoviću, željeznici i Popovu polju i drugi.

Zanimljivi su i prilozi Ante Čuvala o dvama dnevnicima vojnika Mirka Govorka iz dviju vojska (domobranske i JNA), Wolffya Krašića o progonu hrvatskih studenata iz Hercegovine u Zagrebu krajem 1950-ih i početkom 1960-ih, Željke Šaravanje o poštanskim markama – čuvaricama povijesti i ljepote a valja spomenuti i sažeti prikaz Ante Ilića o hercegovačkim planinama koji prate fotografije Perice Biške.

Osim toga, u godišnjaku je i katolički kalendar za 2021. s istaknutim neradnim danima u FBiH i Županiji Zapadnohercegovačkoj a u završnom dijelu nalazi se adresar kulturnih i sportskih društava u Hercegovini.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO