OBRAČUN UDRUGA U ŠIROKOM BRIJEGU – Po kojem osnovu nelegalni DSR Borak naplaćuje “legalno” dozvole?

PRO Oglas

Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida, Udruga maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Široki Brijeg, Udruga osoba sa invaliditetom ŽZH i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Održali su zajedničku sjednicu na temu dugogodišnjoj nepravilnosti u radu u Društvu sportskih ribolovaca Borak.

Razgovaralo se pod kojim uvjetima djeluje ovo društvo i diskriminaciju koju čini:

1.Društvo je nelegalno i nije registrirano kao nevladina organizacija i nema koncesiju nad rijekom Lišticom.

2.Izdali su interno pravilo o radu pozivajući se na Federalni zakon kojeg se ne pridržavaju.

Po internim pravilima pravo na popust od 50% imaju samo umirovljenici stariji od 65 godina i maloljetne osobe od 14 – 18 godina. Redovna cijena za ostale je 100 KM, povlaštene kategorija dobiju za 50 KM. U ovoj skupini ispuštene su osobe sa invaliditetom koje po Federalnom zakonu spadaju u ugrožene kategorije i imaju popust na dobivanje dozvole.

Naglašavamo da umirovljenici koji su dobili status po osnovu invalidske ili obiteljske mirovine uživaju ista prava bez obzira na godine starosti.

Želimo upoznati javnost kako pojedinci u Širokom Brijegu kroje zakon po svojim mjerama.

Ako naši članovi budu imali problema spremni smo poduzeti pravnu akciju. Mišljenje smo da samozvani predstavnici navedenog društva rade diskriminaciju i ne podržavaju se zakona te ih apeliramo da čine izmjene u svom radu.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO