Očistite ogledala ovim jeftinim sastojkom i ona će blistati

PRO Oglas

Ogledala često mogu biti jedna od onih mjesta u kući koje je najteže očistiti jer što god koristite da bi ste se riješili mrlja – ostavlja tragove. Ali, jedan je stručnjak otkrio najbolji način za uklanjanje tragova nakon čišćenja ogledala. Najbolja stvar kod ovog rješenja je što je nevjerojatno jeftino.

Mnogi su od nas isprobali različite proizvode za čišćenje prozora ili jaka sredstva za poliranje kako bi se riješili prljavštine na ogledalu, ali oni često nisu vrlo učinkoviti i ostavljaju tragove. Prema stručnjaku iz tvrtke Invisible Glass, trebali biste se odreći gotovih proizvoda za čišćenje i umjesto njih odabrati prirodne proizvode poput bijelog octa. “Korištenje sredstva za čišćenje stakla bez sapuna, mirisa ili bojila daje najbolje rezultate jer ti aditivi zapravo ostavljaju za sobom ostatke koji uzrokuju mrlje. Dok bi sredstvo za čišćenje svijetlih boja s mirisom limuna moglo izgledati lijepo i mirisati svježe, ono taloži slojeve masti, ulja ili voska”, napomenuo je stručnjak.

Dodao je i da ti kontaminanti često mogu biti ti koji uzrokuju mrlje na staklu pa biste mogli zapeti u začaranom krugu čišćenja ogledala kako biste se riješili mrlja koje nastaju zbog onoga čime ih čistite. Ipak, ključno je, objašnjava stručnjak, koristiti destilirani bijeli ocat, a ne inačicu s bijelim vinom. Zbog većeg sadržaja kiseline destilirana verzija trebala bi rezultirati boljim čišćenjem.

Za čišćenje prašnjavih staklenih površina također ne morate razrjeđivati ​​kiselu otopinu. Jednostavno je, izlijte nekoliko kapi na čistu krpu od mikrovlakana i utrljajte otopinu kako bi se uklonile mrlje. Stručnjaci za čišćenje u Invisible Glassu rekli su: “Neki ljudi preporučuju korištenje krpa ili stare majice, ali ti materijali nisu namijenjeni za čišćenje”. Ako nemate krpu od mikrovlakana i dosta vam je ostataka drugih materijala, umjesto toga možete pokušati upotrijebiti zgužvane novine, ali bi krpa od mikrovlakana mogla biti najučinkovitija.

Za tvrdokornije mrlje mjesto tretirajte octom umjesto da prebrišete cijelu površinu više puta. Kada to radite, trebali biste izbjegavati prejako ribanje.

Mirror.co.uk

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO