Od 1. kolovoza počinje primjena NCTS-a u BiH, a što će drastično smanjiti čekanje prijevoznicima na granicama

PRO Oglas

Od 1. kolovoza, kada u Bosni i Hercegovini počinje primjena Novog provoznog kompjuteriziranog sustava NCTS-a, špediteri neće moći ovjeravati svoje provozne carinske prijave bez digitalnog stručnog potpisa koji izdaje Uprava za indirektno oporezivanje. Kako i dalje veliki broj špeditera nije završio proceduru dobivanja digitalnog potpisa, Uprava ih poziva da što prije podnesu zahtjev u svom regionalnom centru da ne bi došlo do zastoja u radu prilikom obrade elektronskih tranzitnih prijava.

U Upravi ističu da je proces izdavanja digitalnog stručnog potpisa jednostavan i brz. Svaki obveznik dobiva karticu, čitač kartice i kratku edukaciju o korištenju.

RATKO KOVAČEVIĆ, glasnogovornik UIOBiH

“Ono što nas od 1. kolovoza očekuje jeste činjenica da nitko neće moći predati provoznu carinsku prijavu u sustav, bez da ima digitalni stručni potpis”.

Takozvani NCTS olakšati će život i carinicima i špediterima. Konačno, nema više papirologije.

DRAŽEN ĆOSIĆ, komercijalni direktor “Meridijan” a. d. Banja Luka

“Podrazumijeva se da bi višestruke koristi imali kako carinski organi tako i svi sudionici u postupku NCTS-a. Tu se podrazumijeva da je elektronska razmjena informacija i da bi svi sudionici imali informaciju u realnom vremenu za donošenje odluka i postupaka”.

Uštedu od pojednostavljene procedure imati će privrednici, ali i vozači kojima će se koliko-toliko smanjiti beskonačna čekanja na granicama i, naravno, troškovi.

VLADIMIR BLAGOJEVIĆ, glasnogovornik Privredne komore Republike Srpske

“Siguran sam da je ovo pravac koji treba ne samo UIO nego i sve druge institucije koje su u tom lancu, da idu tim putem kako bismo pojednostavili i smanjili troškove i potrebno vrijeme, a na neki način direktno pomogli našim privrednicima”.

NIKOLA GRBIĆ, predsjednik Udruženja prijevoznika Republike Srpske

“Dobra stvar ako zaživi, ali time rješavamo možda nekih 30 do 40 posto problem koji je na carinskim terminalima, ali ne rješavamo apsolutno problem na graničnim prelazima gdje je zaista to jedan od katastrofalnih problema koji uzrokuju velika čekanja na granicama”.

Bosna i Hercegovina elektronski provozni postupak mora koristiti godinu dana na nacionalnom nivou, nakon čega može aplicirati da postane punopravna članica NCTS konvencije. Tada će i privrednici iz Bosne i Hercegovine imati olakšane procedure sa puno manjim čekanjima na svim granicama zemalja gdje se roba prevozi. O kakvim se uštedama vremena i novca za poslovnu zajednicu u tom slučaju radi, suvišno je i govoriti.

Više u prilogu BHRT-a.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO