Od sada na WhatsApp-u razmjena fotografija visokog kvaliteta!

PRO Oglas

WhatsApp je prije par mjeseci počeo s testiranjem jedne veoma važne značajke. Radi se o mogućnošću dijeljenja fotografija visokog kvaliteta putem platforme, a ona je sada konačno počela stizati korisnicima.

Beta ažuriranje za Android i iOS, koje sa sobom donosi gore navedenu mogućnost, počelo je stizati korisnicima širom svijeta.

Beta ažuriranje za iOS dolazi s brojem iOS 23.11.0.76, dok za Android dolazi s brojem 2.23.12.13. Nakon što na svom telefonu ažuriraju WhatsApp, korisnici će imati mogućnost odabrati da šalju fotografije visokog kvaliteta, konkretno “HD” fotografije, uz očuvanje originalne veličine fotografija. Ipak, treba napomenuti da se na fotografije i dalje primjenjuje svjetlosna kompresija.

Funkcija dijeljenja fotografija visokog kvaliteta aktivira se kada korisnici odaberu fotografiju veće veličine za slanje. Opcija odabira veće kvalitete (HD) pojavljuje se samo za takve fotografije, dok zadana postavka ostaje “Standardni kvalitet”. To znači da korisnici uvijek ručno moraju odabrati HD opciju.

Treba napomenuti da je trenutno opcija visokog kvaliteta dostupna samo za dijeljenje fotografija putem chata. Dakle, ovo se ne odnosi na video zapise i medije objavljene na story, ali očekuje se da WhatsApp to unaprijedi u budućnosti.

Inače, jučer smo prenijeli neke detalje o novoj nadogradnji za Android, a jedna od uočljivijih promjena u ovom ažuriranju jeste redizajnirana tastatura. Tako sada korisnici mogu pomicati tastaturu prema gore, otkrivajući tako listu emotikona na cijelom ekranu. Ova funkcija ima za cilj da komunikaciju učini još ugodnijom. Pored toga, WhatsApp je predstavio i novu funkciju pod nazivom “Postavke zajednice”. Ova funkcija omogućava administratorima zajednice da regulišu ko može dodavati grupe u njihovu zajednicu.

Bajtbox.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO