Odbijen prijedlog Tužiteljstva za zadržavanje Osmana Mehmedagića, ali izrečene mu zabrane

PRO Oglas

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću danas je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva, te su osumnjičenom izrečene mjere zabrane, priopćeno je iz Suda.

Mehmedagiću je zabranjeno sastajanje sa određenim osobama, odnosno međusobni kontakti na bilo koji način sa drugim osumnjičenim osobama – Denisom Prcićem, Melisom Belkić-Mujkanović, Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužiteljstva BiH u ovom krivičnom predmetu, uključujući i približavanje njima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojom osobom osim sa odvjetnikom.

Kako se u priopćenju navodi, osumnjičeni Mehmedagić u cilju redovnog obavljanja dužnosti na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužiteljstva BiH i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da sa tim osobama razgovara o ovom predmetu.

O svakom takvom kontaktu dužan je prethodno obavijestiti postupajućeg tužitelja. Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolirati svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni se posebno upozorava da mu se može odrediti pritvor, ukoliko ne budu postupao u skladu sa mjerom izrečenom ovim rješenjem.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO