ODGOVORI TUŽITELJSTVA ŽZH: Odbačena prijava protiv ministra Tomislava Pejića, Vesna Ćavar nije član HDZ-a!

PRO Oglas

Nakon objave “Otvorenog pisma” na portalu OTPOR.Media od strane “Liječnika ŽZH” i ponude ministru, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislavu Pejiću da se očituje o prozivkama u istom, nije želio ništa komentirati po tom pitanju!

Dana 20.rujna (o.g), kada smo i objavili to isto “Otvoreno pismo”, uputili nekoliko upita prema Tužiteljstvu ŽZH da nam odgovore na neka pitanja, kako bismo pravovaljano informirali javnost oko tog “Otvorenog pisma od strane Liječnika ŽZH”.

Kako je navedeno između ostalog u tom istom “Otvorenom pismu”, podnesena je kaznena prijava Tužiteljstvu ŽZH u 2. mjesecu (ove 2022. godine) protiv ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislava Pejića, ali spomenuti su i još neki detalji.

Nije trebalo dugo čekati, i već nakon tri dana od našeg upita, odgovori su nam stigli od glasnogovornica Županijskog tužiteljstva ŽZH Petrunjele Matijević koja nam je izravno i bez okolišanja odgovorila na sve postavljene upite, a koje donosimo u nastavku:

OTPOR.Media: Je li točno da je podnesena prijava protiv ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislava Pejića i kada?

Tužiteljstvo ŽZH: Točno je da je podnesena anonimna kaznena prijava Tužiteljstvu ZZH u Širokom Brijegu u mjesecu veljači ove godine, protiv ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi ZZH Tomislava Pejića i ista je zaprimljena u Tužiteljstvo dana 23.02.2022. godine.

OTPOR.Media: Ako je prijava podnesena, molimo Vas da nam odgovorite što je Tužiteljstvo ŽZH poduzelo do sada po tom predmetu?

Tužiteljstvo ŽZH: Po istoj kaznenoj prijavi Tužiteljstvo je naložilo provođenje kriminalističke obrade, pribavljeni su dokazi i donijeta je tužiteljska odluka.

OTPOR.Media: Što je navedeno u toj prijavi podnositelja zbog čega se podnosi?

Tužiteljstvo ŽZH: Kaznena prijava je podnijeta zbog nepotpisivanja ugovora kojim bi se kandidat obvezao na rad u dvostrukom trajanju u odnosu na vrijeme provedeno na specijalizaciji.

OTPOR.Media: Postoji li kaznena odgovornost ministra Tomislava Pejića po navedenoj prijavi?

Tužiteljstvo ŽZH: U predmetu je donesena odluka o neprovođenju istrage jer iz prikupljenih dokaza proistječe da ne postoje osnove sumnje da bi prijavljene osobe počinile kazneno djelo.

OTPOR.Media: Ako je odbijena prijava, molimo Vas da nam odgovorite, zbog čega je odbijena?

Tužiteljstvo ŽZH: Prijava nije odbijena, po istoj je postupljeno, provjereni su svi navodi kaznene prijave i prikupljeni dokazi, analizom kojih je utvrđeno da ne postoje osnovi sumnje da su prijavljene osobe počinile kazneno djelo zbog čega je donijeta odluka da se istraga neće provoditi.

OTPOR.Media: Obzirom kako se u “Otvorenom pismu” spominje da Tužiteljstvo ŽZH “štiti” ministra Tomislava Pejića jer je visokopozicionirani kadar HDZ-a BiH, vladajuće političke stranke na području ŽZH, može li to utjecati na odluku rada Tužiteljstva ŽZH i donošenja daljnjih odluka po prijavi građana?

Tužiteljstvo ŽZH: Vaš navod da je ministar Tomislav Pejić visokopozicionirani kadar HDZ-a BiH, vladajuće političke stranke na području Županije Zapadnohercegovačke nije od utjecaja na odluku rada Tužiteljstva kao samostalnog i ujedno nepristranog državnog tijela u donošenju svojih odluka, na koje odluke se mogu uložiti pravni lijekovi.

OTPOR.Media: Između ostalo je spomenuto kako je “čelna osoba Tužiteljstva ŽZH” isto član HDZ-a BiH, vjerojatno se misli na tužiteljicu Vesnu Ćavar. Je li to istina da je gđa. Vesna Ćavar član HDZ-a BiH?

Tužiteljstvo ŽZH: Nije istina da je glavna županijska tužiteljica Vesna Ćavar članica HDZ-a BiH.

OTPOR.Media: Smije li tužitelj ili tužiteljica zakonski biti javno ili službeno pripadnik bilo koje političke stranke?

Tužiteljstvo ŽZH: Tužitelj ili tužiteljica ne maže javno ili službeno biti pripadnik bilo koje političke stranke.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO