ODLUKA JE DONESENA: Ljubuški karneval će se održati i morati će se nositi maske!

PRO Oglas

Na sastanku „Karnevalskog društva Prolog“ konačno je donesena odluka o održavanju ovogodišnjeg Ljubuškog Karnevala.

Kako je najavljeno još prošle godine, dvadeset i treći po redu Ljubuški Karneval održat će se iznimno u mjesecu svibnju, a sinoć je utvrđen i točan datum te raspored programa. Naime, zbog epidemioloških mjera uzrokovanih belaj-virusom, ove godine neće biti programa na kuli herceg Stjepana, niti će se održavati dječji karneval. Održati će se samo „Veliki Karneval“, pa će tako ovogodišnji program trajati samo jedan dan. Taj dan, 9.svibnja (nedjelja), neće biti auto-kolone, niti povorke ulicama grada, niti programa na Centru malih športova, nego će se kompletan karnevalski program odvijati u selu Prologu.

Program će započeti u 10 sati skupom mačkara kod osnovne škole u Prologu. U 11 sati kreće povorka mačkara pješke kroz selo, sa zaustavljanjima u svakom zaseoku. Točno u 14 sati započeti će središnji karnevalski program na otvorenoj pozornici na igralištu u Prologu. Nakon što primi ključeve grada, Meštar od Karnevala proglasiti će slobodnu i neovisnu Karnevalsku Republiku. Potom će uslijediti dodjela suvenira bivšoj vlasti, a zatim i suđenje Marku Karnevalu. Bogat program prepun pjesme, plesa i dobrog humora, završiti će naravno posmrtnom besidom Marka Karnevala.

U 16 sati na programu je karnevalski grah koji će i ove godine biti besplatan za sve posjetitelje i sudionike. Konačno, u 17 sati započeti će „Prološka oporuka“,koja se nakon pet godina izbivanja vraća u program. U 18 sati započinje program pod nazivom „Diple Purple“, a u 19 sati „Bal pod maskama.“ Oko 21 sat predviđeno je spaljivanje Marka Karnevala, a u 22 sata „Dodjela Nobelove nagrade za najbolju masku“, nakon čega će se nastaviti bal pod maskama.

Kako bi se poštovale sve epidemiološke mjere, organizatori su donijeli još nekoliko specifičnih pravila za ovu godinu. Svi sudionici karnevalske povorke morat će nositi masku. Isto tako svi posjetitelji koji dođu pogledati program morat će imati masku, ili im u protivnom karnevalski đandari neće dopustiti ulazak na igralište. Na igralištu ne smije biti čovik na čoviku već samo čovik pokraj žene i žena pokraj čovika. Svi sudionici i posjetitelji karnevala bit će pelcovani. Žene pelcuje Vili a muškarce Alemka. Svi će morati izvršiti pranje ruku osim Poncija Pilata, navodi se u priopćenju „Karnevalskog društva Prolog“.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO