Određen jednomjesečni pritvor predsjedniku Suda BiH i bivšem šefu OSA-e BiH – Kontroverzni sudac Branko Perić može sada u mirovinu!

PRO Oglas

Sudac Suda Bosne i Hercegovine Branko Perić potvrdio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg šefa OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu.

Njih dvojica su uhićeni u ponedjeljak zbog nelegalnog prisluškivanja dva broja Suda BiH i brojeva uposlenika Tužiteljstva BiH.

Na sinoćnjem ročištu, tužiteljica Bojana Jolović iznijela je niz razloga za određivanje pritvora. Ona je navela kako se u dosadašnjoj karijeri nije susretala s više opstrukcija tijekom istrage.

Kao primjer je navela da je prilikom svakog saslušavanja svjedoka, tadašnji direktor OSA-e znao da je svjedok bio u Tužiteljstvu BiH te ga prepadao i prijetio mu.

Jolović je istakla da je svjedoka iz OSA-e pozvala u 12 sati da dođe u 13 i 30 sati u Tužiteljstvo BiH i to na donji ulaz. Međutim, već je saznao Osmica i zvao ga i pitao ga ‘što ćeš ti kod Jolovićke!?’.

Kada je shvatila da neće moći saslušati više nijednog svjedoka, odlučila se na privođenje osumnjičenih.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk