Općina Grude drugu godinu za redom nezakonito raspoređuje novac namijenjen sportu

PRO Oglas

Općina Grude drugu godinu za redom organizira javni poziv za financiranje sporta i kulture. Već smo prošle godine ukazivali na propust javnog poziva međutim očito ukazivanje na propust nije urodilo plodom. Sad ovo već nije propust nego očita namjera i dokaz još jednom da se novac dijeli po političkoj liniji, a ne zakonskoj što znači da i ove godine revizija će imati pune ruke posla.

Prema zakonu Bosne i Hercegovine novcem iz državnih institucija ne mogu se financirati profesionalni sportski klubovi. Novac je namijenjen za našu djecu i amaterski sport ne za sportaše koje klubovi dovode sa izvana i plaćaju da igraju ovdje.

Ne samo da se u rezultatima nalazi financiranje plaća nogometašima, rukometašicama i košarkašima koji nisu iz Općine Grude ni to očito nije bilo dovoljno pa su novcem iz sporta odlučili podržati i kulturno umjetničko društvo jer se očito nisu mogli dogovoriti u dijelu za kulturu kome oduzeti pa najlakše sportu. Sport u Grudama je svakako u izumiranju, a ovo je i jedan od razloga zašto.

Donosimo Vam spisak dobitnika:

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk