Osumnjičeni u slučaju “Dženan Memić”, Hasan Dupovc i Zijad Mutapa ostaju u pritvoru još dva mjeseca

PRO Oglas

Osumnjičenima za organizirani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić” Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, Sud BiH je produžio pritvor za još dva mjeseca, potvrdio je za Klix.ba Ifet Feraget, odvjetnikm obitelji Memić.

Tužitelj Ćazim Hasanspahić je na jučerašnjem ročištu obrazložio zahtjev Tužiteljstva BiH za produženje pritvora dvojici osumnjičenih iz manje-više istih razloga zbog kojih je i prvobitno tražio njihov pritvor prije mjesec dana.

On je tada rekao da postoji opasnost od ometanja istrage ili prikrivanja dokaza, kao i od utjecanja na svjedoke. S obzirom na to da je pet svjedoka kasnije zatražilo mjere zaštite, čini se da je opravdana odluka o pritvoru i produženju pritvora.

Na tom ranijem ročištu, Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s obzirom na to da je 24. veljače iz objekta Hitne pomoći u Sarajevu izuzeta dokumentacija koja bi trebalo da donese više informacija o samoj smrti Dženana Memića.

Dženan Memić je stradao u veljači, prije pet godina, preminuo je u bolnici usljed ozljeda za koje još uvijek službeno nije poznato kako ih je zadobio. Obitelj se od tada bori da dokaže da je riječ o ubojstvu te da krivci budu kažnjeni.

Hasan Dupovac je nekadašnji šef Jedinice za prometne istrage MUP-a KS, a Zijad je otac Alise Mutap koja je bila svjedok Dženanovog stradanja. Njih dvojica se sumnjiče da su trgovali dokazima važnim za rasvjetljavanje slučaja smrti nesretnog mladića.

Klix.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO