Otkriven još jedan novitet koji WhatsApp priprema za svoje korisnike

PRO Oglas

WhatsApp priprema još jedan novitet na svojoj platformi koji je usmjeren boljoj zaštiti privatnosti korisnika. Ovaj se novitet testira u beta verziji aplikacije za Androide (no još je u razvoju i nije dostupan svima koji testiraju aplikaciju).

Taj novitet odnosi se na nadimke, odnosno korisnička imena. Korisnici će tako na WhatsAppu moći odabrati jedinstveni nadimak koji će koristiti prilikom pokretanja novih razgovora, odnosno koristit će ga u komunikaciji s drugim osobama bez potrebe da otkrivaju svoj broj telefona.

Trenutačno korisnici unutar grupa i zajednica mogu vidjeti telefonske brojeve drugih korisnika, a jednom kada bude dostupna opcija korisničkih imena, korisnici će vjerojatno dobiti mogućnost skrivanja brojeva.

Opcija odabira korisničkog imena dostupna je u dijelu WhatsAppa u kojem se nalaze informacije o profilu. Trenutačno se u tom dijelu nalaze podaci o fotografiji, imenu, telefonskom broju i opisu, a u budućnosti korisnici će moći dodati i jedinstveno korisničko ime.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će WhatsApp implementirati ovu opciju i jedinstvena korisnička imena jer je broj korisnika ove komunikacijske platforme veći od 2 milijarde. Podsjetimo, kako bi korisnicima omogućio veću zaštitu privatnosti, WhatsApp je nedavno najavio opciju skrivanja, odnosno šifriranja pojedinačnih razgovora koje je moguće otključati ili biometrijom ili šifrom koja ne mora biti ista kao i PIN samog telefona.

Zimo.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk