OTPOR “HERCEGOVACA” – Vidić poništio natječaj pripreman za Zdravka Mamića

PRO Oglas

Grad Čapljina poništio je javni natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Čapljina usmenim javnim nadmetanjem. Prostranstva u Dretelju i Trebižatu trebao je dobiti na korištenje Zdravko Mamić i njegovi ortaci, ovaj put u tvrtci Ecco Solar Energy.

U obrazloženju poništenja navodi se da je „Povjerenstvo tijekom natječajne procedure zaprimilo prigovor, te je postupajući po istome donijelo odluku o poništavanju javnog natječaja“.

Gospodarstvenici s područja Čapljine koji su se obraćali portalu Hercegovina.info već ranije su ukazivali na nepravilnosti oko ovog poziva, navodeći da je Mamić mjesecima ranije pripremao dokumentaciju za ovaj natječaj, dok je ‘običnim’ ljudima ostavljen prostor od nekih dvadesetak dana.

Naime, licitacija se trebala održati sutra, a poziv je objavljen 29. studenoga dok zahtijevana dokumentacija traži makar pola godina priprema.

„Da bi se zainteresirana strana validno pojavila mora donijeti dokumentaciju koju u najbržem roku može prikupiti za 6 mjeseci (idejni projekt sa svim pokazateljima, okolišne elaborate, geotehnička studija, načelna suglasnost Elektroprijenosa i td..) A rok koji je postavljen je 19 dana. Strankama, samo da izvade kopije katastarskog plana i geodetske podloga treba minimalno 10 dana a kamo li izrada projekata i studija. U Čapljini je javna tajna da je načelnik sve dogovorio sa Zdravkom Mamićem kako bi eliminirao svu konkurenciju jer se nitko osim njega ili nekog njegovog ne može prijaviti na natječaj. Nadamo se da će se uključiti i sudski organi jer je ovo neviđena pljačka“, pisali su nam ogorčeni čapljinski poduzetnici koji ne mogu pristupiti zemljištu u ovom Gradu. Najavili su i kaznene prijave, a očito i podnijeli prigovor.

Mediji u Hrvatskoj, reciklirajući članke portala Hercegovina.info, jučer su objavili i zanimljiv detalj – da se Mamić na ovaj poziv počeo pripremati čak 11 mjeseci prije raspisivanja poziva, u potpunosti potvrđujući tako naša ranija pisanja.

Svaki sudionik trebao je donijeti izrađenu pripremnu geotehničku studiju – misija G1, suglasnost Elektroprijenosa za priključenje na mrežu, idejni projekat planirane fotonaponske elektrane i ostalo, što je nemoguće prikupiti u tako kratkom roku.

Kako saznajemo, ostali zainteresirani pripremaju tužbe i kaznene prijave protiv povjerenstva i gradonačelnika radi pogodovanja i postavljanja nerealnih i nemogućih rokova za ispunjenje uvjeta.

Inače, Zdravko Mamić, odnosno tvrtka Plavo sunce, vlasnici su preko sto duluma zemljišta na području Čapljine. Kupili su ga po mizernoj cijeni od tri marke, koja je za mještane barem tri puta veća, a za gospodarstvenike skoro osam puta veća.

U tom gradu bjegunac od hrvatskog pravosuđa, i tvrtka Plavo sunce ubilježeni su na K.Č 580/41 – 11.262 metara četvornih, K.Č 580/42 – 20.000 metara četvornih, K.Č 580/43 – 20.000 metara četvornih, K.Č 580/44 – 16.616 metara četvornih, K.Č 580/46 – 11.598 metara četvornih, te K.Č 580/48 – 12.698 metara četvornih, i tu su solari već izgrađeni.

U solarnom biznisu je i Mamićeva djevojka, a gore spomenute tvrtke nisu jedine kroz koje Mamić gradi solare u Hercegovini.

Hercegovina.info

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk