OTVORENO PISMO: Mještanin naselja Pribinovići na području Širokog Brijega s razlogom ljut na JP Vodovod

PRO Oglas

Mještanin naselja Pribinovići na području Širokog Brijega, J.Š. (podaci poznati uredništvu portala OTPOR.Media), odlučio je javno progovoriti o problemu s vodovodom na području MZ Brig i ukazati na problem s kojim se njegovo naselje susreće svake godine u ovo vrijeme!

Znamo kako isti problem imaju i mnoge Mjesne zajednice na području Grada, samo njihov glas je nikakav i draže im šutjeti i plaćati, tako da ovo Otvoreno pismo sa zadovoljstvom prenosimo u javnost:

Šaljem Vam ovaj mail kao frustrirani građanin prigradskog naselja u Širokom Brijegu.

Naime, svake godine, zadnjih 10-ak godina, dolaskom mjeseca lipnja na području Pribinovića, Široki Brijeg, u popodnevnim satima dolazi do nestanaka vode sa gradske mreže.

To ne bi bio problem da se to ne događa svake godine u isto vrijeme, za vrijeme najvećih vrućina i suša i naravno čim prođu vrućine, ili se kojim slučajem dogodi da u određenom razdoblju pada kiša, opskrba vodom teče normalno i nema nikakvih problema ali svi znamo da je takvih dana ljeti malo.

Na upite zašto dolazi do nestanaka vode iz JP Vodovod Široki Brijeg uvijek se dobiva drugačiji odgovor. Ovih dana skupa sa dosta isfrustriranih građana smo kontaktirali JP Vodovod i najčešći razlog je kvar. Stoga se pitamo kako je moguće da se kvar događa svaki dan oko 4-5 sati, i otkloni se do 10 uvečer, ponavljam opet SVAKI DAN.

Zadnjih dva dana, vode nema nikako, pa čak ni tijekom dana, prijavljivano je bezbroj puta, razlog nestanka je kvar ali nikakvih radova na mreži nema, niti se išta radi po tome pitanju. Razgovarajući sa poznanicima iz JP Vodovod rečeno nam je da je mreža jednostavno opterećena, pošto je novo naselje na području Mokro spojeno na istu mrežu i jednostavno pumpe ne mogu podnijeti i opskrbiti dovoljnu količinu vode. Ali po tome planu nitko nema nikakvu namjeru ista napraviti, niti mi kao građani možemo išta napraviti.

Samo u mom susjedstvu od 4-5 kuća uključujući i moj dom, imamo 4 djece sa 2 godine i manje, od toga je jedna beba i zamislite da u 21. stoljeću ne možete svoje dijete na ovakvim vrućinama otuširati, a da ne pričamo o nečemu više.

Mi kao zajednica smo također problem jer se ne možemo dogovoriti i svi skupa otići zatražiti da se problem riješi, pošto ih ima sa drugim izvorima vode i njih to ne briga. Ali u današnje vrijeme da mi kao prigradsko naselje, nemamo vode, iako je redovno plaćamo i redovno dobivamo račune je stvarno sramota za grad.

Ono što najviše frustrira je to što mi kao građani ne možemo ništa napraviti, zato i šaljem ovaj očajnički mail.

Ovo traje godinama i stvarno više nema nikakvog smisla, da se diskriminira jedan dio grada na takav način, bez ikakve inicijative ili volje da se išta napravi. Za mjesec dana kada prođu poljoprivredne radnje na selu

J.Š.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO