OTVORENO PISMO: Nezakonita dodjela zemljišta grada Širokog Brijega

PRO Oglas

Građani Širokog Brijega sve više kreću uviđati ono o čemu mi godinama pišemo te javljati se sa brojnim nezakonitostima koje i “na svojoj koži” sad osjećaju!

Novo OTVORENO PISMO čitateljice portala OTPOR.Media upravo govori o jednoj takvoj sumnjivoj radnji, a što se tiče nezakonitog raspolaganja zemljišta koja su u vlasništvu Grada.

Isto prenosimo u cijelosti:

Odlučila sam poslati Vam ovaj mail, kako bi bih upozorila javnost grada Širokog Brijega na nezakonito raspolaganje sa zemljištem koja su u vlasništvu Grada. Iznervirana sam činjenicom kolika nepravda i bezobrazluk vlada.

Ja i moji roditelji godinama živimo u stanu u Širokom Brijegu. Otac mi je umirovljeni branitelj koji se borio na strani HVO. Odlučili smo da naš ušteđeni novac uložimo kako bismo si izgradili manju obiteljsku kuću. Kako nemamo vlastite zemlje u gradu i okolici, odlučili smo da se raspitamo za zemlju koja je u vlasništvu Grada, u Katastru gdje je nadležan Vjekoslav Draškić. U Katastru smo se uvjerili da je već velik broj ljudi zabilježen za kupnju gradskog zemljišta, od čega smo na kraju odustali.

Kako nas je bila zanimala ta zemlja, odlučili smo otići na teren isključivo da vidimo ta zemljišta. Čim smo prošli prečicom Mokro-Trn te put Crnča i okolnih mjesta. Vidjeli smo da se na tim zemljištima koja su u vlasništvu Grada, trenutno cvjeta divlja ilegalna gradnja!! Po onom što smo saznali pojedincima je dodijeljeno zemljište i kako bi ga zaposjeli, izgradili su temelje za buduće kuće, kuće ili čak grade gospodarske objekte. Neki su čak odlučili graditi na zemljištima koja još nisu ni parcelizirana! Njima je zajamčena je legalizacija i prijenos bez ikakve licitacije ili bilo čega drugog. Normalnim pravnim putem na ta zemljišta nema pravo nitko drugi! Zemljišta koja danas imaju visoku tržišnu vrijednost, pojedinci su dobili doslovno rečeno na gotovo!

Nadležne institucije koje su upoznate s divljom gradnjom, koja je trenutno u punom jeku, ne poduzimaju ništa. Po onom što su nam rekli lokalni mještani sva zemljišta u vlasništvu grada unaprijed su dodijeljena čak su i geodeti bili na terenu i uskoro će biti legalizirana, a Općinari su se sebi prešutno priskrbili zemljišta na najboljim lokacijama.

Odlučila sam poslati ovaj mail na portal OTPOR.Media zbog svog oca i svih drugih branitelja koji se nisu borili za ovakvu vlasti i želim upoznati javnost grada Širokog Brijega kakav se bezobrazluk provodi na nečemu na što ima pravo svaki Širokobriježanin!

Čitateljica portala OTPOR.Media
(puni podaci poznati uredništvu portala)

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO