Ova vam pića mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka

PRO Oglas

Prehrambeni izbori, uključujući i pića, mogu biti ključni za očuvanje zdravlja. Stoga je važno da pažljivo birate pića koja su povoljna za vaše zdravlje, a prema izvještaju portala “Healthy,” nije tako teško pronaći napitke koji pomažu snižavanju krvnog tlaka.

Iako sama pića ne mogu zamijeniti tretmane za visoki krvni tlak, osim u blagim slučajevima, ona mogu biti vrlo koristan dodatak postojećoj terapiji antihipertenzivima. Kardiolog Nick West ističe kako bi se takva pića trebala smatrati dijelom holističkog pristupa liječenju visokog krvnog tlaka.

Evo nekoliko pića koja mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka, prema stručnjacima:

Nemasno mlijeko: Šalica nemasnog mlijeka dnevno može pomoći u snižavanju visokog krvnog tlaka, jer je obogaćeno vitaminom D koji potiče zdrav krvni tlak.

Čaj od hibiskusa: Ovaj čaj sadrži antocijane i druge antioksidanse koji pomažu krvnim žilama da se odupru oštećenjima koja mogu uzrokovati suženje krvnih žila.

Sok od nara: Ovaj sok je bogat antioksidansima i vitaminom C te je dokazano da poboljšava sistolički krvni tlak.

Sok od cikle: Cikla je bogata dijetalnim nitratima, koji su poznati po svojem učinku na snižavanje krvnog tlaka, a sok od sirove cikle sadrži i vitamine, minerale i antioksidanse, što je potvrđeno i kliničkim ispitivanjima.

Sok od rajčice: Ovaj sok poboljšava i sistolički i dijastolički krvni tlak, a stručnjaci preporučuju odabir verzije s manje soli jer se pokazalo da također snižava krvni tlak i kolesterol.

Sok od bobičastog voća: Bobičasto voće je bogato antioksidansima, što je izvrsno za usporavanje starenja, a konzumacija bobičastog voća dokazano snižava i sistolički krvni tlak. Možete ga dodati u zobene pahuljice ili koristiti kao međuobrok kako biste unijeli više antioksidansa u prehranu.

Ako se odlučite kupovati sokove od bobičastog voća, rajčice, cikle ili nara s ciljem poboljšanja zdravlja srca, preporučuje se odabir svježih ili neprerađenih sokova. Konzervirani sokovi često sadrže dodani šećer i visok udio natrija, što može imati suprotan učinak na krvni tlak. Stoga je bolje birati prirodne i neprerađene opcije kako bi se osigurali najbolji rezultati za zdravlje srca.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO