Ovaj simbol nalazi se na bočici kreme za sunčanje i važno ga je provjeriti

PRO Oglas

Kreme za sunčanje ovih dana su neizostavne, i to s dobrim razlogom. Sunce je jako i važno je zaštititi kožu od njegovog štetnog zračenja. No stručnjaci su otkrili da biste trebali provjeriti jedan simbol na bočici kreme za sunčanje kako biste vidjeli štiti li ona doista vas i vašu djecu.

Možda niste svjesni da krema za sunčanje, baš kao i drugi kozmetički proizvodi, ima rok trajanja. To znači da ako joj je istekao rok upotrebe, možda neće djelovati učinkovito. Ali postoji brz način da to provjerite. Na poleđini bočice s kremom nalazi se simbol koji otkriva kada joj istječe rok trajanja i kada više nije učinkovita u zaštiti od sunca.

Simbol prikazuje M unutar kruga i broj koji pokazuje koliko mjeseci se proizvod nakon otvaranja može koristiti. Primjerice, 12M znači da kremu treba upotrijebiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja, dok 18M znači da je treba upotrijebiti u roku od 18 mjeseci.

Kad aktivni sastojci u kremi za sunčanje prestanu djelovati, razgrađuju se i postaju neučinkoviti. Kreme kojima je istekao rok trajanja mogu uzrokovati alergijske reakcije, iritaciju ili svrbež.

Index.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO