Ovo je 12 “veličanstvenih” iz Hrvatske koji idu u Europski parlament na plaću koja se s dodacima penje i do 12.000 eura

PRO Oglas

Stigli su neslužbeni rezultati izbora za EU parlament, a ovo je 12 zastupnika koji idu na plaću koja s različitim dodacima mjesečno može doseći i više od 12.000 eura.

Prema neslužbenim rezultatima, HDZ osvaja 34,60 posto (6 mandata), SDP – 25,96 posto (4), DP – 8,82 posto (1), Možemo! – 5,92 posto (1).

Budući da su prva dva mjesta na HDZ-ovoj listi zauzeli Andrej Plenković i Dubravka Šuica, čije su trenutne funkcije nespojive s onom zastupnika u EU parlamentu, u Bruxelles vjerojatno idu Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko, Sunčana Glavak i Tomislav Sokol.

Na HDZ-ovoj listi nitko, osim Andreja Plenkovića, nije osvojio potrebnih 10% preferencijalnih glasova koji bi ga lansirali u EU parlamenti. Najbliža je bila Marijana Petir, koja je sa zadnjem mjesta na listi osvojila 8,22% glasova.

Što se tiče SDP-a, u Bruxelles idu njihova četiri zastupnika – Biljana Borzan, Predrag Fred Matić, Romana Jerković Kraljić i Tonino Picula koji je na zadnjem mjestu liste osvojio 15,64% preferencijalnih znakova.

Iz Domovinskog pokreta u EU parlament odlazi Stephen Nikola Bartulica koji je s drugog mjesta na listi osvojio 53,98% preferencijalnih glasova.

Iako je s liste stranke Možemo! Ivana Kekin sa zadnjeg mjesta osvojila 25,76% glasova, večeras je potvrđeno kako ona ne planira ići u Bruxelles pa će u EU parlament Gordan Bosanac.

Jutarnji.hr

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk