Ovo je deset pasmina pasa koje će se najbolje slagati s vašom mačkom

PRO Oglas

Iako se čini da se ljudi ponekad dijele na ljubitelje mačaka i ljubitelje pasa, zapravo nema razloga da ne budete oboje, sve dok odaberete pravu pasminu koja će se slagati s vašom mačkom. Ovo je deset pasmina koje će se najbolje slagati sa Vašom mačkom.

Bassett hound

Bassett hound je odan, strpljiv i vrlo tolerantan prema drugim ljudima i životinjama. Kombinacija mirne prirode ove pasmine i lijenosti znači da je vjerojatnije da će se maziti s mačkom nego juriti za njom.

Mops

Mopsi su nevjerojatno susretljivi prema gotovo svakome, bilo ljudima ili mačkama. Mrze biti ostavljeni sami, pa bi mačji kompanjon u igri mogao biti pravo rješenje za smanjivanje njihove tjeskobe zbog odvajanja.

Labrador retriver

Entuzijastičan i otvoren, labrador retriver je jedna od najdruželjubivijih pasmina koje postoje. Možda će ganjati mačku koju ne poznaju, ali bez problema će postati prijatelji s mačkama koje su dio njihova kućanstva.

Patuljasti kontinentalni španijel

Odrasli patuljasti kontinentalni španijel otprilike je iste veličine kao mačka, što je možda jedan od razloga zašto se čini da imaju prirodnu sklonost prema njima. To je pasmina koja voli igru i nije ih baš briga je li njihov drug u igri drugi pas, čovjek, mačka ili teniska loptica.

Buldog

Premda izgledaju malo mrzovoljni, buldozi su zapravo veliki mekušci. Poznati su po svom prijateljskom temperamentu i lako sklapaju prijateljstva sa svim životinjama, uključujući mačke.

Škotski ovčar

Škotski ovčari su uzgojeni za čuvanje stoke, pa se prirodno dobro slažu s drugim životinjama. Poznati su po tome što vole djecu, a ova se naklonost često može proširiti i na mačke.

Bigl

Uzgajani za lov u skupinama, biglovi imaju prirodnu sklonost biti s drugim životinjama. Tradicionalno, to su uglavnom bili drugi psi, ali jednako je vjerojatno da će vidjeti i mačku kao člana čopora.

Zlatni retriver

Ono što vrijedi za labradora, obično vrijedi i za zlatnog retrivera. To je svakako slučaj kada su u pitanju mačke kao prijatelji jer je zlatni retriver jednako sjajan mačji pratilac kao i labrador.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

Još jedna pasmina slične veličine kao prosječna mačka, kavalirski španijel kralja Charlesa može imati čvrsta prijateljstva s mačkama. Nemaju nimalo agresivnu narav, ali su neustrašivi, što znači da neće trpjeti maltretiranje od mačke u kući.

Kovrčavi bišon

Kovrčavi bišoni su nevjerojatno sretni i energični psi koji žele biti prijatelji s bilo kim. Jedini problem koji biste mogli imati je taj što bi mačka mogla smatrati da je vaše štene previše prijateljski nastrojeno kada želi malo vremena nasamo.

Index

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO