Ovo je najčudniji kružni tok na svijetu

PRO Oglas

Kružni tok u Poznanu u Poljskoj, dovršen prije samo nekoliko mjeseci, naišao je na mnoge kritike vozača zbog zbunjujućih oznaka traka i nejasnih izlaza. Obnova i modernizacija kružnog toka trajali su četiri godine, ali vozači nisu zadovoljni, jer se muče sa snalaženjem u kaotičnom kružnom toku.

Jedan bijesni vozač navodno se obratio poljskom Faktu i opisao znakove na kružnom toku kao “skandalozne”. “Zabunu u kružnom toku izazvalo je bojanje predloženih izlaznih i ulaznih traka u obliku isprekidanih linija”. “Problem nastaje jer jedni vozači voze jednom trakom, a drugi drugom, a svi misle da voze ispravno”, kažu neki od vozača.

“Ovakvo označavanje je skandalozno, neprihvatljivo i protivno je svim pravilima označavanja cesta. Tko god je ovo napravio i odobrio neka to sam sastruže s asfalta žiletom. Iz svake trake možemo ići samo na određeni izlaz – npr. desna traka do prvog izlaza, srednja traka do drugog, a lijeva traka do trećeg izlaza”.

Građevinska tvrtka Aldesa, koja je preuzela projekt 2018. godine, rekla je da je kružni tok sada funkcionalan i integriran. “Pustili smo u upotrebu moderan i siguran komunikacijski centar okruga. Danas se možemo diviti njegovoj ljepoti – stvoreno je funkcionalno i integrirano komunikacijsko čvorište, a udobnost putovanja je poboljšana”.

“Prioriteti su nam bili: javni prijevoz, moderna stajališta, veća sigurnost za sve – pješake, bicikliste, vozače, više prometnih traka”.

Jutarnji.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO