Ovo su nevjerojatna prometna pravila sa svih strana svijeta!

PRO Oglas

Prije odlaska na put u inozemstvo u svakom je slučaju poželjno i potrebno provjeriti prometna pravila koja su na snazi u svakoj od zemalja kroz koju namjeravate putovati, a da su neka uistinu kao s druge planete dokazuje ova lista.

Naime, u većini slučajeva dovoljno je poštovati sva standardna prometna pravila, ali na pojedina od ovih teško se pripremiti ako niste upoznati sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zemlje kroz koju putujete. Pa krenimo redom…

Rusija

Prometni policajac u Rusiji može metodom slobodne procjene odrediti kaznu za prljav automobil u prometu, a posebnu pažnju pritom posvećuju čistoći registarskih tablica.

Singapur

Gotovo kompletan gradski promet u Singapuru koncipiran je tako da su vozila i pješaci fizički odvojeni različitim trasama. Sigurnost pješaka tamošnjim je vlastima na prvom mjestu pa riskiraju kaznu svi koji se s automobilom približe pješaku na udaljenost manju od 50 metara.

Južnoafrička Republika

U Južnoafričkoj Republici, kao uostalom i u gotovo cijeloj Africi, sasvim je normalno da se na prometnicama pojave divlje životinje. U tom slučaju potrebno je značajno smanjiti brzinu, na najviše 10 km/h, a ponekad i stati kako bi životinje mogle nesmetano proći. U suprotnom se riskira ozbiljna novčana kazna.

Španjolska

Zabranjena je vožnja u natikačama, cipelama s visokom potpeticom te japankama. U slučaju da vozač nema adekvatnu obuću, riskira kaznu od 200 eura. Svi koji koriste dioptrijske naočale u svakom trenutku u automobilu moraju imati rezervne.

Tajland

Nudisti žao nam je, ali dokle god ste za volanom morate biti potpuno odjeveni. Tamošnju policajci ne toleriraju niti vožnju bez majice, a kamo li kompletnu golotinju.

Njemačka

Tamošnje autoceste jedna su od posljednjih oaza za ljubitelje automobila. Naime, na brojnim dionicama Autobahna nema ograničenja brzine, pa je samim time i sigurnost svih sudionika prometa značajno ugrožena ako ostanete bez goriva. Kazna za to je paprena.

Colorado – SAD

Jedan od prastarih prometnih propisa zabranjuje vožnju crnog automobila nedjeljom. No, predstavnici zakona u praksi ne provode ovaj zakon, jer su svjesni njegove apsurdnosti.

Japan i Velika Britanija

U obje je zemlje potrebno prilagoditi brzinu u ovisnosti o lokvama uz cestu tijekom kiše, kako svojim automobilom ne bi tuširali pješake na nogostupu.

Finska

Svaki nalet na divlju životinju vozač odmah mora prijaviti policiji. U slučaju bijega s mjesta nesreće policija šalje kaznu.

Ontario – Kanada

Prema tamošnjem zakonu svaki taksist može odbiti u svoj automobil primiti putnika s lošim zadahom.

Alabama – SAD

Nevjerojatno zvuči članak tamošnjeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji u jednom članku zabranjuje vožnju s povezom na očima.

Francuska

Ako putujete Francuskom služeći se navigacijskim sustavom koji ima mogućnost upozorenja na ograničenja brzine i pozicije fiksnih radara za kontrolu brzine kretanja, riskirate mogućnost gubitka vozačke dozvole, pa čak i zapljenu automobila.

Danska

Prema tamošnjem zakonu prije pokretanja vozila dužni ste provjeriti prostor ispod podnice automobila kako bi se uvjerili da ispod nema djeteta koje je zaspalo, štiteći se od sunca ili kiše.

Švedska

Kratka ili dnevna svijetla moraju biti aktivna u bilo koje vrijeme dana, bez obzira na doba godine.

Automobili.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO