Pa se ti vješaj – Tužiteljstvo ŽZH upoznato sa slučajem 16-godišnjeg “kaskadera iz Borka”!

PRO Oglas

Maloljetnik u Širokom Brijegu je riskirao svoj život zbog opasnog izazova za popularnost na društvenim mrežama, te visio s mosta i samo se jednom rukom držao za akvadukt u Borku, a drugom rukom tipkao na mobitel, potvrđeno je za Klix.ba.

Fotografija mladića koji je u Širokom Brijegu riskirao svoj život ovih dana kruži među mlađom populacijom, o čemu pišu lokalni mediji upozoravajući roditelje i javnost na problem koji sve češće dovodi do neželjenih posljedica.

Sa slučajem je, neslužbenim kanalima, upoznato i Tužiteljstvo ŽZH, potvrdio je za portal portal Klix.ba, glavni tužitelj Josip Aničić.

“Neslužbeno sam upoznat da je fotografija autentična i napravljena u Širokom Brijegu u Borku i da se radi o 16-godišnjem dječaku iz Širokog Brijega”, kazao je Aničić za Klix.ba.

Prema saznanjima dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju WhatsApp, prema opisu “za snepa” je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snapchat.

Snimanje ove fotografije, prema dostupnim informacijama je na svu sreću prošlo bez neželjenih posljedica, ali je iniciralo i potrebu da se mladim generacijama skrene pažnja na opasnosti i pozove da ne pristaju na ovakve izazove, te spriječe svoje vršnjake koji imaju namjeru za neku od rizičnih akcija radi popularnosti na društvenim mrežama.

Valja podsjetiti i roditelje, nadležne službe, te odgojne i obrazovne institucije da što više skreću pažnju mladim generacijama na opasnosti koje proizlaze iz ovakvih i sličnim aktivnosti, kako bi se što manje događalo nemilih scena koje pune medijske stranice crne kronike.

Klix.ba

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk