Papa Franjo formalno je odobrio svećenicima da daju blagoslov istospolnim parovima

PRO Oglas

Papa Franjo formalno je odobrio svećenicima da daju blagoslov istospolnim parovima, piše Associated Press.

Ovo stoji u dokumentu koji je u ponedjeljak objavio Vatikan, a u kojem se ova radikalna promjena u Katoličkoj crkvi, kako je naziva AP, objašnjava riječima da ljudi koji traže Božju milost i ljubav ne bi smjeli biti predmetom “iscrpne moralne analize”.

Dokument zapravo dodatno objašnjava sadržaj pisma koje je Papa poslao dvojici konzervativnih kardinala, a koje je objavljeno još u listopadu. U tom pismu Papa je sugerirao da se takvi blagoslovi mogu dati u određenim okolnostima, ako je istovremeno potpuno jasno da taj ritual nema nikakve veze sa sklapanjem braka.

Novi dokument ponavlja Franjinu argumentaciju i dodatno je obrazlaže, prvo tako da se jasno potvrđuje da je brak doživotni sakrament između muškarca i žene. Također se jasno ističe da se blagoslov ne smije dati u isti vrijeme dok se sklapa civilni brak i/ili partnerstvo, niti u okolnostima u kojima je jasno da odjeća i geste okupljenih upućuju na to da je riječ o vjenčanju.

No, navodi se da se takav blagoslov ne smije a priori odbiti.

-U konačnici, blagoslov ljudima pruža način na koji mogu povećati svoju vjeru i povjerenje u Boga. Stoga, zahtjev za blagoslovom, izražava i njeguje otvorenost transcendentalnosti, milosti, i Božjoj blizini u tisuću konkretnih životnih situacija, što nije mala stvar u današnjem svijetu.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk