Parola “SNAĐI SE” – Rusi sve češće mijenjaju spol kako bi izbjegli rat

PRO Oglas

Ruski zakonodavci odlučni su upustiti se u borbu protiv sve češćih slučajeva mladića koji dokazuju da su promijenili spol kako bi izbjegli regrutaciju u vojsku prenosi list Kommersant.

Donji dom ruskog parlamenta, Državna duma, će u bliskoj budućnosti raspravljati o zabrani promjene spola bez operacije, izjavila je novinama zastupnica Nina Ostaninova, šefica parlamentarnog odbora za pitanja obitelji, žena i djece. Predlagač izmjena je Ministarstvo pravosuđa.

“Čini se da su mnogi od onih koji nisu uspjeli pobjeći u Gruziju i Kazahstan požurili u privatne klinike po potvrdu (promjene spola). Ovo nije rupa u zakonu, ovo je rupa u obrazovanju cijele generacije”, rekla je Ostaninova.

Vjačeslav Volodin, predsjednik Državne dume, također jasno podržava promjenu zakonodavstva.

“Tijekom prošlog razdoblja zabilježili smo 2700 novih odluka o promjeni spola. Takve odluke mogu se donijeti u privatnim klinikama. Čovjek se ujutro probudi i zaključi da više nije muškarac, već žena”, rekao je Volodin u parlamentu.

Prema Volodinu, usluga košta od 30.000 do 60.000 rubalja (670 do 1300 KM). Rezultat je potvrda koju priznaju sva tijela, uključujući i matične knjige, te osobe mogu sklopiti brak ili podnijeti zahtjev za posvojenje, dodao je.

Zastupnici žele raspravljati o zabrani već na sastanku 15. svibnja, rekao je novinama drugi neimenovani izvor. Proljetne regrutacije provode se u mnogim mjestima u Rusiji.

“Zbog specijalne operacije mnogi su se mladići obratili privatnim klinikama za promjenu spola kako bi izbjegli regrutacije”, rekao je Volodin za Kommersant.

Ministar pravosuđa Konstantin Chuychenko prvi je ukazao na slučajeve “fiktivne” promjene spola. Zakonske izmjene trebale bi se odraziti na Zakon o osnovama zdravstvene zaštite građana Ruske Federacije.

Ova situacija podsjeća na čuveni skeč iz legendarnog serijala Top Lista Nadrealista, gdje stanari jedne zgrade na sve načine pokušavaju izbjeći poziv u vojsku, pa čak i promjenom spola.

Klix.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO