Pobjeda radnika Mepas Malla u Mostaru – Ništa od rada u nedjelju pred Novu godinu

PRO Oglas

Jučer smo na portalu OTPOR.Media objavili vijest koja je “dotukla” uposlenike u tržnom centru Mepas Malla u Mostaru, a koji su, kako su nam kazali, ostali blago rečeno šokirani kada su dobili obavijest da je nedjelja 31.12.2023. radni dan unatoč odluci Grada Mostara da je ovaj dan neradni dan u Mostaru.

Odluku o radnom vremenu je donijelo Upravno društvo “Brodomerkur” d.o.o. Široki Brijeg, podružnica Mostar koji upravljaju tržnim centrom Mepas Mall.

Izgleda kako je razum prevladao od onih koji su donijeli odluku o neradnoj nedjelji i shvatili kako ne mogu pojedinci donositi odluke kako njima odgovara!

Naime, u petak je na kolegiju odlučeno kako se mora poštivati odluka Gradskog Vijeća o neradnim danima koja kaže da je na području Mostara zabranjen rad nedjeljom i državnim praznicima.

Podsjetimo, u Službenom glasniku Grada Mostara iz svibnja prošle godine objavljeno je kako su neradni dani na području Grada “oni koji su utvrđeni zakonima koji uređuju blagdane i neradne dane u Federaciji BiH i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te ono koje proglasi Gradsko vijeće Grada Mostara”.

Tako se navodi da su neradni dani Dan državnosti, Dan rada, Dan neovisnosti i Nova godina u koju je ubrojan i 2. siječnja, dan kad je Grad Mostar, mimo Gradskog vijeća, odlučio da se ipak radi. U Službenom glasniku pak stoji i član koji kaže kako nadležni odjel može, “na zahtjev pravnih i fizičkih osoba odrediti drugačiji početak, trajanje i završetak radnog vremena u određenim slučajevima, vjerskim i državnim praznicima… te u vrijeme turističke sezone (od 15. lipnja do 15. rujna)” ali i da donosi rješenje za svaki pojedinačni slučaj koji se mora najaviti sedam dana ranije, pojašnjava donesenu naredbu portal Bljesak.info.

Naime, Gradsko vijeće Grada Mostara je na sjednici održanoj 29.3.2022. godine donijelo Odluku o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Mostara.

“Navodi se kako trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima mogu odrediti radno vrijeme svakim danom od 6.00 do 22.00 sati, osim nedjeljom i državnim praznicima. Trgovine na veliko i malom u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 7.00 do 21.00 sat, izuzev nedjeljom i državnim praznicima. Objekti u kojima se obavljaju obrti i obrtu srodne djelatnosti na području Grada Mostara mogu poslovati svakim danom od 7.00 do 24.00 sata, izuzev nedjeljom”, navodi su iz Odluke koja je protivna novim naputcima da se može raditi i nedjeljom (31.12.) te na državni praznik (2.1.).

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO