Pobjedom u Gradačcu Izviđač polusezonu zaključio bez poraza

PRO Oglas

Prvi susret petnaestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sinoć su u Gradačcu odigrali rukometaši Gradačca i Izviđača iz Ljubuškog. Slavili su gosti s minimalnih 38:39 (23:23).

Ovom pobjedom ekipa Izviđača još jednom je potvrdila titulu jesenskog prvaka Bosne i Hercegovine. “Skauti” su do sada jedina momčad koja nije upisala poraz.

Susret u Gradačcu bolje su otvorili domaći rukometaši koji su sve do desete minute susreta imali rezultatsku prednost. Nakon toga, serijom 1:4 gosti iz Ljubuškog preuzimaju rezultatsku inicijativu.

Idućih desetak minuta “Skauti” su bili ti koji su imali u nekim trenucima i do tri gola prednosti. Nešto boljom igrom u završnici prvog dijela ekipa Gradačca uspjela je anulirati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 23:23.

Početkom drugog dijela ekipa iz Ljubuškog ponovo je preuzela rezultatsku inicijativu. U 48. minuti susreta prednost je iznosila plus četiri kod rezultata 30:34. Serijom 4:0 u 52. minuti Gradačac dolazi do poravnanja rezultata.

Posljednje minute susreta protekle su u ujednačenoj igri, gol za gol da bi na kraju više koncentracije imali gosti koji su na kraju i slavili rezultatom 38:39.

Izviđač su do pobjede vodili Odak Filip s osam, Ćeško Diano sa sedam te Vukšić Milan, Šaravanja Marijan i Bebek Mihael s po pet postignutih pogodaka.

U redovima Gradačca istakli su se Torlaković Kerim s osam i Karanović Luka sa sedam postignutih pogodaka. Šest je dodao Dželilović Edvin, a po pet Demirović Amer i Đorđević Luka.

Ljportal.com

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO