Pojedinci u Premijer ligi žele osnivanje udruženja klubova, neki najavljuju istupanjem iz lige

PRO Oglas

Sastanak predstavnika premijerligaša, koji je organizirao FK Sarajevo, održan je danas u glavnom gradu BiH, a iako se većina klubova nije odazvala, predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić najavio je osnivanje udruženja klubova Premijer lige.

Kako je istakao, FK Velež, FK Sarajevo i Mladost po zakonu i statutu u vrlo skorom periodu registrirati će udruženje premijerligaša, dok predstavnici Olimpika nisu podržali ovaj korak, istaknuvši da se moraju dodatno konzultirati.

“Predsjednik Olimpika nije podržao osnivanje udruženja jer treba izvršiti još neke konzultacije. Svi klubovi koji žele mogu se uključiti”, rekao je Hasić.

Prvi čovjek Rođenih još jednom je naglasio da je njegov klub spreman i na radikalne korake ukoliko se nastavi sumnjivo delegiranje arbitara i loše sudačke odluke.

“Ukoliko se nastavi tendencija i neprimjereno delegiranje sudaca, kao i suđenje bez sankcija, mi ćemo nakon sljedećeg kola razmisliti o istupanju iz natjecanja u Premijer ligi”, tvrdi Hasić, koji je na kraju dodao:

“Tri kluba su napravila prvi korak, nadamo se da će neka dobra situaciju u Premijer ligi, kojoj se ja ne nadam, ili neka loša situacija i te klubove natjerati da zbijemo redove i da imamo jedinstven glas”, kazao je prvi čovjek Veleža.

Podsjetimo, iz FK Sarajevo su uputili pozive klubovima koji se natječu u Premijer ligi BiH kako bi “raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja u elitnom rangu natjecanja u bh. nogometu”. Iz ovog kluba je najavljeno da je cilj pronaći rješenje navodnih neregularnosti s kojima se klubovi susreću, a koje prema tvrdnjama kluba s Koševa direktno narušavaju integritet natjecanja.

Prije početka sastanka su poziv FK Sarajevo službeno i u formi priopćenja odbili FK Željezničar, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg i FK Sloboda navodeći da sada nije pravo vrijeme za to, nego da razgovore treba obaviti nakon završetka sezone.

S druge strane, na poziv FK Sarajevo odazvali su se samo predstavnici tri premijerligaša, a to su FK Velež, FK Olimpik i FK Mladost Doboj-Kakanj.

Na sastanku se nisu pojavili ni predstavnici Borca, Krupe, Radnika i Tuzla Cityja, iako se nisu službeno oglasili da ne namjeravaju doći na razgovor.

Klix.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO