Policija će pojačati kontrole u blizini svih škola u ŽZH

PRO Oglas

Nakon događaja u Beogradu, Uprava policije MUP-a ŽZH će pojačati kontrole u blizini svih osnovnih i srednjih škola u našoj županiji, potvrdila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a ŽZH Martina Medić.

Ranije je na službenoj web stranici MUP-a HNŽ-a objavljeno kako će policija na području Hercegovačko-neretvanske županije pojačati nazočnost svojih službenika oko škole.

Nakon nedavnog događaja višestrukog ubojstva u školi u Beogradu i reakcija nakon toga, policijski službenici u čitavoj regiji rade na pojačanju operativnih mjera i radnji.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman poslali su dopise svim upravama policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova.

Dopisi su poslani s ciljem je dodatnog angažiranja svih raspoloživih policijskih kapaciteta, te poticanja suradnje nadležnih institucija sa građanima.

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza, na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma.

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se stupanj sigurnosti u FBiH podigao na najvišu moguću razinu, priopćeno je iz FUP-a.

Jabuka.tv

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO