POLICIJSKA MAFIJA – Šefu posuškog krima i šefici odjela za kadrovske poslove ŽZH po 7 mjeseci zatvora

PRO Oglas

Općinski sud Ljubuški donio je prvostupanjsku osuđujuću presudu protiv Ingrid Miloš, šefice odsjeka za kadrovske poslove MUP a ŽZH, te Maria Bašića šefa krim policije PU Posušje jer su krivotvorili dokumentaciju kojom je izabrana medijatorica državne službe u ŽZH, te ih osudio na po sedam mjeseci zatvora.

Naime, oni su proglašeni krivima što su, nakon što je prvooptužena Ingrid Miloš, kao šefica odjela za kadrovske poslove MUP-a ŽZH, u postupku izbora medijatora državne službe u MUP-u ŽZH, u namjeri da krivotvori službenu ispravu u službeni zapsinik o izboru medijatora unijela neistinite podatke da je dana 23. veljače 2015. održan sastanak za izbor medijatora, kojem sastanku je nazočilo 98 državnih službenika i namještenika, kao i da je Ana Smoljan dobila 63, a Ilija Boras 35 glasova, tako da bi Ana Smoljan relativnom većinom bila izabrana za medijatora.

Nadalje, drugooptuženi Bašić, po prethodnom dogovoru s Ingrid Miloš, i u namjeri da joj pomogne također je potpisao predmetni zapisnik i odluku kao predstavnik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH, iako isti nije bio ovlašteni predstavnik Sindikata, odnosno nije bio predsjednik Sindikata, te također svjestan da predmetni sastanak nije održan, niti je istom nazočio, na koji način je pomogao i omogućio Ingrid Miloš u pravljenju službene isprave s neistinitim sadržajem, a nakon čega su navedeni zapisnik o izboru medijatora i Odluka o izboru medijatora dostavljeni Povjerenstvu za državnu službu ŽZH, koje je dana 25. veljače 2015. potvrdilo predmetni izbor Ane Smoljan za medijatora državne službe u tijelima državne službe ŽZH.

“Prvooptužena Ingrid Miloš je kao službena osoba u Federaciji u službenu ispravu unijela neistinite podatke i svojim potpisom omogućila pravljenje takve isprave s neistinitim sadržajem, u čemu joj je pomogao Mario Bašić. Prvooptužena Ingrid Miloš je počinila kazneno djelo “krivotvorenje službene isprave”, a drugooptuženi Mario Bašić kao pomagač isto kazneno djelo, pa ih sud primjenom istog zakonskog propisa osuđuje na kaznu zatvora od po sedam mjeseci”, zaključuje se u presudi suda u Ljubuškom.

Očekuje se pravomoćna presuda u ovom predmetu, a posebno je zanimljivo da ova presuda nije objavljena, niti su se o njoj oglasili nadležni u ŽZH.

Hercegovina.info

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO