POMAKOVCI “HRVATINE” IZ KANTONA/ŽUPANIJE 10? – O lijepa, o draga, o slatka foteljo…

PRO Oglas

Dragi prijatelji, dolazi nam i “taj dan”, uhljebska zajednica zadnjim atomoma snage pokušava opravdati svoj nerad i protuhrvatsko djelovanje na svim nivoima kojima su oni na vlasti.

Krenuli bi prvo o jednom neučinjenom činu koji bi trebao biti nešto o čemu je se trebalo od dana kada se nije dogodio do danas spominjati, ali cenzurskom politikom vijest je prošla skoro nezapaženo, nakon vijesti o ekshumaciji ostataka par Hrvata u Bugojnu, gosp. Ivica Kelava na OV Tomislavgrad je zatražio minutu šutnje u čast stradalih, no predsjednik OV Tomislavgrad Ilija Papić-Brico sa vladajućima (Pomak, HDZ1990 i SDA!) odbija prijedlog zastupnika, no da bi žalost bila još veća, vijećnik Zijo Hadžić (SDA) pred svim prisutnim vijećnicima izjavljuje da je u BiH jedino Armija BiH legalna i legitimna vojska u ratu!

To je ono što nas očekuje daljnje 4 godine ako se ova trojka i dalje nastavi pitati. A da će to i dalje biti tako potvrdile su i kamere drage im FTV koje su 2020. pratile stožer HNP, nositelji liste za ostale Kantone, da ih se prisjetimo RUKIJA, ŠEMSUDIN, RAMO, ALMA, EMIR, SAMIR, sve redom krštena Hrvatska imena, oni osobno ili su u najbližem srodstvu sa ljudima koji su djelovali u “jedinoj legitimnoj i legalnoj vojsci BiH” (Zijo HADŽIĆ).

Koliko ova vlast voli i poštiva svoje vidjelo se također i na neobilježavanju obljetnice Herceg Bosne, eto sada znate da je početak unitarizacije ove države krenuo baš iz naše bivše županije, trenutnog kantona 10 ili livanjskog kako ga vlast i FTV od milja zovu.

U našemu, sada, kantonu po prvi puta od kako se provodi unitarizacija na mala vrata, imamo jednak broj ministara Hrvata (4) i drugih naroda(4), sve je to dao Reis ulema (Ivan Vukadin) da bi ispunio svoj san o premijerskoj fotelji i time učinio naš kanton (bivšu županiju) još poželjnijim dijelom države za birače Željka Komšića, koje direktno podržava time što ne stoji iza jedine hrvatske kandidatkinje na predstojećim izborima za predsjedništvo. Elhamdulillah, reklo bi se u Pomaku.

Kako se ideologije mijenjaju i postaje se inženjer unitarizma, može nam pokazati i miljenik premjera Ivan Ivić koji se priklonio Pomaku kada je uvidio da oni mogu najviše pomoći njegovoj pilani, Šumarija je zažmirila na dug njegovim dizanjem ruke u “kantonalnoj” skupštini. Sada je gosp. Ivić jedna od perjanica liste Pomaka na izborima. Svi ostali razlozi nisu bitni, samo je bitan osobni interes “Di sam u tom JA?”

Takvi ljudi, dragi prijatelji, najviše i popunjavaju mjesta Pomakove liste na izborima, vidimo to i na listinom rednom broju 6, “wannabe” profesor historije Robert Bagarić koji je već osuđen za nepotizam 2019. godine kao predsjednik “kantonalne” skupštine, ali kako smo pod 100% cenzurom ova vijest je tek nedavno postala javna.

Svoj nepotizam Bagarić ne krije ni uhljebljenjem zeta Marija Krištića u JKP Tomislavgrad, a sada taj isti Krištić brani zajedničke boje Pomaka i HDZ-a 1990 na zajedničkoj listi za Parlament. Pravomoćno osuđena osoba, Robert Bagarić je na listi Hrvatskog Nacionalnog Pomaka, u presudi se također vidi da ova osoba ima samo srednju stručnu spremu, a javno se predstavlja kao profesor povijesti! Vrli “profesor” kumuje i Rudniku Mesihovina kojemu se protivi 99% stanovnika, gdje pod krinkom “istraživačkih radova” eksplotiranjem našega bogatstva za svoj džep. Laž, krađa, obmane i nepotizam u desetom (kantonu), a ne u Županiji.

Koliko nam dobra donosi ova ideologija Pomaka, sačinjena u ideološkoj tvornici braće Tokić vidi se i po mizernom broju prvišića ove godine. Od rata i stupanja Tokića na vlast, samouprave i želje za nečim većim, naša Općina postala je slijepo crijevo države. I kao da prazne kuće ne pokazuju devastirano stanje društva, na toj ideologiji se i dalje bespogovorno radi, a uz demografski slom ova ideologija uvela je i unitarizaciju kao jedini vid zaštite svoga protuzakonitog djelovanja. To vam dokazuju osuđenici na listi Hrvatskog Nacionalnog Pomaka.

OTPOR-ovac iz “Kantona 10” Hercegbosanske županije

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO