Ponovno preuzmite kontrolu nad Facebook News Feedom

PRO Oglas

Vijest da algoritmi idu ruku pod ruku s društvenim mrežama nije ništa novo niti revolucionarno. Facebook, Instagram, TikTok i LinkedIn, svi imaju sustave za privlačenje vaše pažnje na ono što oni žele da vidite.

Još 2018. godine Facebook je promijenio svoj algoritam kako bi vam pokazao više objava od prijatelja i obitelji, a manje od izdavača i brendova. Tvrtka je kasnije prioritet dala angažmanu, rangirajući postove koji su dobili puno pažnje na više mjesto u feedovima. Objave u kojima su ljudi više komentirali i reagirali obično su bile one koje su smatrane uvredljivima i poticale su snažne emocije.

S Facebookom nemate opciju potpunog uklanjanja newsfeeda, ali postoje načini da sadržaj koji vam se prikazuje prilagodite prema vlastitim željama.

To može biti kronološki odabirom opcije “Najnovije” koja prvo rangira svježe postove vaših prijatelja i stranica ili kreiranjem favorita koji vam prikazuju postove od do 30 odabranih prijatelja i stranica kako bi vam dali veću kontrolu nad onim što vidite.

Ako se već neko vrijeme pitate što to gledate na svojem newsfeedu možda je sada vrijeme da to promijenite.

Washingtonpost.com

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO