POPIS: Financijski karton sudaca i tužitelja u BiH: Mnogi nisu htjeli otkriti svoje plaće, stanove, automobile…

PRO Oglas

Na poziv VSTV BiH, upućen sucima i tužiteljima da dobrovoljno daju suglasnost za objavu godišnjih osobnih financijskih izvještaja, oko 15% njih je pozitivno odgovorio, tj. 189 njih koji su odlučili biti transparentni od njih 1.444 koliko ih ima kao nositelja u pravosudnm institucija u BiH. Tako da mnogi od njih nisu dali svoju suglasnost da se njihovi financijski izvještaji javno objave na web stranici VSTV-a BiH.

Iako je poziv poslan u cilju jačanja osobnog i profesionalnog integriteta nositelja pravosudnih funkcija, kao i jačanja ukupnog povjerenja javnosti u pravosuđe Bosne i Hercegovine, a s obzirom na to kako na popisu nema nekih imena, teško da će zbog takvih osoba javnost još imati povjerenje u njihovu nepristranost i pošteno izvršavanje svoje časne profesije.

Zašto neki nisu htjeli da se transparentno vidi koliko i što imaju, možemo samo nagađati jer mnogi među njima sigurno imaju dobar razlog da javnost i građanima koji ih plaćaju ne pokazuju koliko su se pojedinci nakrali, obogatili, na sumnjiv način stekli privatne firme i koje političke strane iza njih stoje i kojoj pripadaju!

Ovdje sa sigurnošću, u gore neka spomenuta “bogaćenja i privrženost partijskim organizacijama”, a imena koja se nisu našla na popisu možemo pripisati pojedincima sucima i tužiteljima iz Županije Zapadnohercegovačke.

S, obzirom kako VSTV BiH pozdravlja odluku sudaca i tužitelja koji su dobrovoljno omogućili uvid javnosti u njihove financijske kartone i izrazili vjeruje kako će u narednom periodu i ostali suci i tužitelji, koji do sada nisu dali suglasnost za objavljivanje donijeti odluku da se njihovi osobni financijski izvještaji javno objave, i mi ostajemo u toj vjeri, dok u suprotnom građani imaju pravo sumnjati u poštenje i transparentnost pojedinaca.

Kompletan popis možete pronaći na ponuđenoj (link) stranici:

Financijski izvještaji sudaca i tužitelja u BiH

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO