Posušje kreće ka izgradnji pročistača pitke vode u javnom vodoopskrbnom sustavu

PRO Oglas

Direktor JP Vodovod doo Frano Lebo i direktor tvrtke Higracon d.o.o. Sarajevo Armin Hadžialić potpisali su ugovor naziva „Nabava usluga za izradu glavnog projekta postrojenja za obradu pitke vode Posušje (Senjakovine)“.

Predviđeno vrijeme izrade dokumentacije u okviru navedenog glavnog projekta je godina dana, a u tu svrhu bit će izdvojeno približno 200.000 konvertibilnih maraka.

Ovime je napravljen značajan korak u realizaciji strateškog projekta za općinu Posušje – izgradnji pročistača pitke vode u javnom vodoopskrbnom sustavu.

Izgradnjom postrojenja primarno se trebaju zadovoljiti dugoročne potrebe lokalnog stanovništva, no benefite će imati i susjedne općine poput Imotskog gdje je u sjevernim dijelovima općine, zbog problematične konfiguracije terena, jedino ekonomski prihvatljivo rješenje distribucija vode iz Tribistova. Također, ovime će se otvoriti mogućnost napajanja pitkom vodom i dijelova općina Široki Brijeg i Grude.

Pročistač bit će smješten na lokalitetu Senjakovine, na obronku Radovnja, a projekt njegove izgradnje, Općina Posušje i JP Vodovod Posušje doo provode u partnerstvu s Hrvatskim vodama.

Općina Posušje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO