Potpisan sporazum o suradnji Ureda Vlade ŽZH s Udrugom za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega

PRO Oglas

U okviru prekograničnog projekta EU – “Youth drive – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša”, Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) potpisao je u petak sporazum o suradnji s Udrugom za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega.

Sporazum su potpisali ravnatelj Ureda Ivan Jurilj i voditeljica projekta Lucija Kvesić, čime je dodatno potvrđena ranije uspostavljena suradnja, priopćili su iz Udruge EKO ZH.

Značaj ovog projekta ogleda se u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana, posebito mladih u prekograničnim područjima Crne Gore i BiH, o važnosti pravilnog upravljanja otpadom, te zaštiti okoliša. Stvorit će se preduvjeti za unaprjeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom, a kao primjer dobre prakse ukloniti će se nekoliko lociranih divljih odlagališta, te postaviti kante za elektronski otpad.

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ivan Jurilj istaknuo je važnost postojanja ovakvih projekata, te naveo brojne koristi koje će se ostvariti kroz ovaj projekt, poput instalacija specijaliziranih odlagališta za elektronski otpad i kampanje podizanja svijesti kroz informativne video materijale.

-Uradit će se i analiza stanja na terenu po pitanju odlaganja otpada i zaštite vodotokova, kao preduvjet za buduće akcije sličnog tipa- dodao je Jurilj.

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija.

Ukupna vrijednost projekta je više od 279.000 eura, od čega Europska unija sudjeluje s oko 232.000 eura.

Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, nevladina organizacija iz Kotora (CG). Projekt je krenuo s realizacijom 15. studenoga 2019. i trajat će do 15. svibnja 2021, stoji u priopćenju Udruge EKO ZH.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO