Potvrđena optužnica protiv bivšeg ministra Desnice Radivojevića zbog zlouporabe položaja

PRO Oglas

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ) protiv Desnice Radivojevića zbog krivičnog djela zlouporaba položaja ili ovlasti, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu.

Optužnica Radivojevića, bivšeg ministra prostornog uređenja FBiH, tereti da je od srpnja do prosinca 2014. godine u svojstvu službene osobe kao zamjenik federalnog premijera, nakon što je došao do saznanja da se na području FBiH vrši dodjela poljoprivredne mehanizacije i opreme koja je donirana od NR Kine, a namijenjena korisnicima pogođenim poplavama iz Posavske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije, pokušao za sebe pribaviti traktor, na čiju dodjelu nije imao pravo.

Prema tužbenim navodima, Radivojević, koji nije bio upisan u registar poljoprivrednih gazdinstava općine te čije imanje nije bilo pogođeno poplavama, pronašao je osobu koja ispunjava uvjete za donaciju traktora kako bi se na ime te osobe fiktivno donirao traktor koji bi on uzeo sebi, pri tome mu odobrivši isplatu sredstava u ukupnom iznosu od 5.000 KM iz Proračuna FBiH, čime je oštetio Proračun FBiH za iznos od 5.000 KM, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u vrijednosti doniranog traktora i prikolice u ukupnom iznosu od 15.852,84 KM.

Kako je poznato, u ožujku 2019. godine izvedena je akcija kodnog naziva “Farmer” u kojoj je uhićeno više osoba koje se dovode u vezu s malverzacijama oko dodjele traktora koje je Bosni i Hercegovini donirala Kina. Predmet protiv Radivojevića izdvojen je u odnosu na ostale osumnjičene, protiv kojih je istraga nastavljena.

Fena

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO