Potvrđena optužnica protiv bivšeg premijera USK Hamdije Lipovače i partnera “u poslu”!

PRO Oglas

Kantonalno tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona podiglo je, a Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio optužnicu protiv bivšeg premijera USK Hamdije Lipovače (44), te Jasmina Hošića (42) i Mahira Midžića (40) iz Bihaća zbog postojanja osnovane sumnje da je prvooptuženi počinio krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a da su drugoooptuženi i trećeoptuženi pomogli u činjenju tog krivičnog djela.

Osnovano se sumnja da su optuženi u studenom 2014. godine, nakon što su dogovorili tiskanje i postavljanje reklamnog materijala za političku stranku SDPBiH sa tiskarskom firmom, pronašli posrednika kojem je tadašnji premijer iz tekuće rezerve Budžeta USK isplatio iznos od 5.000,00 KM.

Iznos je predstavljen kao jednokratna novčana pomoć posredniku, a ovom radnjom je za političku stranku SDPBiH pribavljena korist u vidu ispunjenja dijela novčane obaveze prema tiskarskoj firmi.

Kako se nadalje navodi u priopćenu Tužiteljstva USK , u tijeku istrage Tužiteljstvo je saslušalo brojne svjedoke i prikupilo više desetina materijalnih dokaza kojima je potvrđena osnovanost predmetne optužnice.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, navodeno je u priopćenju Tužiteljstva USK.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO