Poznat uzrok smrti osmero mladih u Posušju

PRO Oglas

Nakon dva tjedna od tragične nesreće u Tribistovu kraj Posušja u kojoj je u novogodišnjoj noći život izgubilo osam mladića i djevojaka te nakon prvih nagađanja da je do nesreće došlo zbog trovanja ugljičnim monoksidom, prve sumnje su potvrđene. Naime, prema riječima županijaskog tužitelja ŽZH Josipa Aničića uzrok smrti osmero mladih u Posušju je trovanje ugljičnim monoksidom. „Nakon izvršene analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do intoksikacije s ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtnosna“, kazao je za radio Posušje, Josip Aničić, županijski tužitelj ŽZH.

Podsjetimo, ubrzo nakon nesreće, uzorci krvi osmero mladih poslani su na vještačenje u Sarajevo u Javnu ustanovu Zavod za medicinu rada kantona Sarajevo gdje je Labaratorij za toksikološka ispitivanja i higijenu radne sredine analizirao uzorke.

Ravnatelj policije Županije Zapadnohercegovačke Milan Galić u intervjuu za Večernji list u utorak je kazao da će tek nakon nalaza krvi i utvrđivanja uzroka smrti znati što je otrovalo osmero mladih. „Sve ide u prilog tome da ih je usmrtio ugljični monoksid. Je li on došao iz agregata ili iz nekog drugog izvora u kući, pokazat će istraga“, kazao je Galić za Večernji list. Podsjetimo i da je ranije ravnatelj policije Županije Zapadnohercegovačke Milan Galić kazao da su urađena vještačenja i agregata i šporeta na drva koji je bio u istoj prostoriji s osmero mladih.

Radio Posušje

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO